Terje Dybdahl Terje Dybdahl (Foto: Haakon Hoseth)

Kulturtipset

Dj og klubbarrangør Terje Dybdahl anbefaler kunstfestivalen «Closing – An art Festival.» Tekst: Reidar Engesbak fredag 10. februar 2017 06:00

Terje Dybdahl, også kjent som dj Tod Louie i klubbkonseptet Det Gode Selskab, er i disse dager aktuell med Love Fest på Det Gamle Museet lørdag 18. februar. Han ser frem til en fremoverlent kveld med høyt tempo.
– Jeg har en forkjærlighet for house, så de som kommer vil nok merke seg et litt høyere tempo enn vanlig. Det blir mye dansbar moro på Det Gamle Museet, sier Terje Dybdahl til Blikk nett.

Terje Dybdahl anbefaler kunstfestivalen «Closing – An Art Festival.»
– Det skal være en stor musikk- og kunstfestival i Hjemmet Mortensens gamle trykkeri på Frysja lørdag den 25. februar. Hele 2500 kvm. stilles til disposisjon til Oslos kreative undergrunn som Det Gode Selskab, Skranglejazz, Guttestreker, Julian Karlsen, Martin Gautron, Petter R. Nordhagen, Mathias "Masarati" Nordby, 327th, Petter iBakken Kristiansen, Lasse Brurock, Preben Loktu, Wet, med flere. Det tror jeg blir en veldig kul greie og er et steg i riktig retning når det kommer til å binde sammen kunst og musikk, sier Dybdahl.

– Ellers vil jeg også anbefale Bjarne Melgaards vernissasje som åpner på kunstgalleriet Rod Bianco den 10. mars.

– Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?
– For meg er kultur noe sosialt som både kan bevege og sjokkere. Kultur er ikke nødvendigvis å se på et bilde med en ramme rundt. Jeg har helt klart en forkjærlighet for musikk, men er også veldig glad i dans. For meg er livet en musikalsk reise…

– Hva er skeiv kultur for deg?
– Når du spør om skeiv kultur så går tankene mine til de som har stått frem og kjempet for at vi skal kunne leve fritt. Vi skeive kommer i mange former og farger, det er noe av det som representerer skeiv kultur for meg. Skeiv kultur har også handlet om å være modig, på mange måter, å bryte med det konvensjonelle.

– Hva har vært din beste kulturopplevelse?
– Det var på en festival på en liten øy sør for Lofoten som heter Værøy. Det er kanskje noe av det vakreste jeg har opplevd. Å kunne danse på hvite strender i rå natur, omringet av midnattssol i de mest utrolige farger. Med gode venner selvfølgelig. Det glemmer jeg aldri.

– Og din verste?
– Afterski... De kjører på med de samme låtene hvert år og fokuset er å bli fullest mulig. Det er nok det motsatte av det jeg prøver å formidle med musikken min..

 

ANNONSE
ANNONSE