Interseksjonalitet Interseksjonalitet

Kulturtipset

Kunstner og MELK-slippfest-organisator Sara Vienna anbefaler Skeiv Verdens workshops. Tekst: Linn Kristin Nordseth fredag 17. februar 2017 06:00

Kunstner Sara Vienna er ansvarlig for organiseringen av MELK 2s slippfest i museumsbaren Vingen på Astrup Fearnley-museet 24. februar. Vienna sier til Blikk nett at hun under slippfesten ønsker å gjenspeile tematikken for «blekka», som denne gangen er «overskridelser.» 

Under slippfesten byr Vienna på dragshow, burleskshow med «body positivity» og opptreden med den homofile rapperen Big Daddy Karsten.
– Tre vidt forskjellige djs står for den øvrige musikken, og i tillegg blir det også slampoesi, høytlesning fra det nye nummeret av MELK og visning av queer-videosnutter i bakgrunnen, sier Sara Vienna.

Sara Vienna anbefaler Skeiv Verdens workshops, som tar for seg en rekke temar.
– Workshopene presenterer ulike tiltak og øvelser og maner til debatt. Blant annet en workshop om interseksjonalitet hvor hashtaggen #allwhitepanel ble diskutert, noe som skaper en større bevissthet rundt hvit dominans i paneler. I etterkant av den workshopen er det laget en Facebookgruppe om interseksjonalitet som setter temaet på dagsorden, og det vil komme flere workshops i denne kategorien, sier Vienna.

– Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?
– Det spørs veldig på humøret. Jeg er veldig glad i workshops og queerfestivaler. Ellers er jeg nok mest glad i visuell kultur og foretrekker film fremfor bøker, men jeg vil egentlig si at jeg er ganske variert av meg. Clubbing er jeg også glad i.

– Hva er skeiv kultur for deg?
– Da tenker jeg på uttrykket queer som jeg ikke er helt sikker på om kan oversettes direkte til skeiv? For meg er skeiv kultur tett knyttet opp til queer politikk og å det å ha et åpent sinn. Generelt å vise forståelse for ulike mennesker og perspektiver uavhengig av seksuell orientering, kjønn eller etnisitet.

– Hva har vært din beste kulturopplevelse?
– Da må jeg svare Berlin. Uansett hvor man går så er det så utrolig mye åpenhet. Det kryr av kulturelle tilbud, skeivhet og queer der!

– Og din verste?
– På et generelt grunnlag så vil jeg si rasisme på scenen. Jeg har flere ganger vært vitne til mannssjåvinistiske og rasistiske opptredener, både av den bevisste og den ubevisste sorten. Det hører ikke hjemme noe sted.

ANNONSE
ANNONSE