Pride

Tora Daa skal åpne årets Pride Park i Oslo

– Vi gleder oss jo så brutalt til Pride, men terroren henger over oss, sier gitarist og bandleder Tora Dahle Aagård, som fredag slapp singelen «Sugar» med bandet tidligere kjent som Tora, nå Tora Daa.

– Det føles som at terroren må debriefes, snakkes om og behandles innad hele tiden. Og spesielt når det nærmer seg Pride, sier Tora Dahle Aagård som går på scenen i Pride Park onsdag 26. juni under Oslo Pride.
Publisert

Tora Dahle Aagård står i spissen for det energiske bluesbandet Tora Daa. Aagårds unike talent, virtuositet, energi og lekne musikalitet har gjort henne til et stort ikon, ikke bare for bluesentusiaster, men for skeive over hele verden.

Aagård har nå nærmere 150 000 følgere på instagram, mye takket være jevnlige videoer av jamming på gitaren hjemme i leiligheten.

I 2019 slapp bandet, som da bare het Tora, sitt selvtitulerte debutalbum. Dagbladet kalte albumet en «lovende debut fra ny, kvinnelig gitarhelt». Toras andre album, «Girls», kom i 2020 og ble nominert til Spellemannspris i kategorien blues.

Bandet Tora Daa er nå hjemme igjen etter turné for fulle hus i Sverige, og i fjor høst gjennomførte de sin første internasjonale turné til Frankrike og Storbritannia, hvor de tok det utenlandske publikumet og anmelderne med storm med sitt forrykende liveshow - blant annet skrev fotograf Graham Hutton følgende:

«Backed up by her excellent band, it was a top night of high energy. Tora had the audience in the palm of her hand with a mixture of humour and raw talent […] if you get the chance to see her somewhere else I really encourage you to do so. You won’t regret it.»

– Verdens beste låt

5. april kommer singelen «Sugar», bandets første på to år, og første smakebit fra bandets kommende fjerde album. Låta, som er co-produsert med Benjamin Giørtz (Dagny, Hedda Mae, Chris Holsten), levner ingen tvil om at popartisten i Tora trer stadig tydeligere fram i uttrykket.

– Spør du meg, er «Sugar» verdens beste låt! Jeg er veldig stolt av den, og den representerer meg på en morsom og musikalsk måte, sier Tora.

Tora gjorde sin Pride-debut under Oslo Pride i 2021. Det var midt i pandemien, og en tid på året da Tora som oftest er å finne på andre festivalscener.

– Det året var første gang jeg var i Oslo under Pride, og på grunn av pandemien ble det selvsagt en helt annen opplevelse enn hva Pride skal være. Men både bandet og jeg var på den tiden vant med å spille for sittende publikum, slik det var under pandemien, så det gikk bra. Det var også første gang mine svigerforeldre så meg på scenen, og de likte det veldig godt, sier en lettet Tora.

– Jeg kan jo være litt drøy på scenen, så jeg var redd de ikke ville like meg lenger, haha. Men både de og jeg overlevde.

Som et «Fun fact», legger hun til:

– Det var også første gang kjæresten min så meg på scenen, så alt i alt var det mange inntrykk den dagen.

Jævlig sint

Toras kjæreste er Maiken Schjøll Frisch, skuespilleren som har hatt massiv suksess med teaterforestillingen «Varm melk med honning». Frisch har skrevet manus og spiller en av hovedrollene. Tora har laget musikken til forestillingen, som har spilt for fulle hus på både Nationaltheatret og Salt i Oslo. «Varm melk med honning» for også en ny runde på scenen under Oslo Pride.

Singelslippet er en smakebit på ting som kommer, og Tora kan avsløre at det kommer nytt album til neste år. I mellomtiden kan bandet se fram til nok en gang å gå på scenen under Oslo Pride. Tora Daa går på scenen i Pride Park onsdag 26. januar, og åpner med det hele Pride Park.

Pride i 2021 var som nevnt preget av pandemi, mens 2022 ble rammet av terror, og paraden ble kansellert. Tora har kjent på etterdønningen av terroren.

– Vi har med oss terroren hele tiden. Kjæresten og jeg snakket om det seinest i dag. For oss føles det ... Nå kan jeg bare snakke på vegne av oss, men det føles som at terroren må debriefes, snakkes om og behandles innad hele tiden. Og spesielt når det nærmer seg Pride, sier Tora til Blikk.

– Vi gleder oss jo så brutalt til Pride, men terroren henger over oss. Man er redd, og man er sint. Vi er jævlig sinte! Men mitt fokus er at jeg i alle fall skal være til stede under Oslo Pride så mange dager jeg kan. Det er mange følelser knyttet til det som skjedde.

Tora Daa står på scenen i Pride Park under Oslo Pride onsdag 26. juni. Hør «Sugar» her.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS