Musikk

Oliver Sim om hiv, skam og Jimmy Somerville

Oliver Sim, kjent fra bandet The xx, slipper albumet «Hideous Bastard» og samarbeider med Jimmy Somerville.

Oliver Sim.
Publisert Sist oppdatert

Etter et par singler og en filmpremiere i Cannes, røpes endelig detaljer om det kommende soloalbumet fra Oliver Sim fra The xx. Albumet «Hideous Bastard» slippes 9. september og første singel slippes i dag.

Albumet «Hideous Bastard» er produsert av bandkollega og Piknik i Parken-aktuelle Jamie xx, og er tuftet på Sims kjærlighet for skrekkfilmer, i tillegg til hans egne livserfaringer rundt skam, frykt og maskulinitet. På åpningslåten, som også er første singel ut, «Hideous», har han fått med seg sin helt og «skytsengel» Jimmy Somerville, kjent fra gruppene Bronski Beat og Communards.

Musikkvideoen til «Hideous» er regissert av franske Yann Gonzalez, som også har samarbeidet med Sim på en kortfilm tilknyttet albumet. Filmen hadde premiere under Semaine de la Critique på Cannes Film Festival i går kveld.

– Tidlig i prosessen med albumet gikk det opp for meg at mye av det jeg skrev om, handler om frykt og skam, sier Oliver Sim.

– Etter hvert skjønte jeg at det var spesielt ett tema jeg sirklet rundt. Det som har påført mest skam og frykt. Jeg har levd med hiv siden jeg var 17 år, og det har gjort noe med hvordan jeg føler meg, og hvordan jeg har trodd at andre har følt om meg, forteller Oliver Sim.

Skamfølelsen og frykten står sentralt i låta «Hideous».

– Jeg trodde jeg kunne slippe følelsene løs på verden, og være ferdig med det. Jeg spilte låta for mamma, og mamma som den beskyttende og klokke mammaen hun er, ga meg det beste rådet jeg noen gang har fått. Hun foreslo at jeg skulle sette meg ned å snakke med menneskene i livet mitt først. Både folk jeg ikke har fortalt om hiv-statusen min, og folk som vet. Etter at jeg skrev «Hideous» brukte jeg to år på disse samtalene, som var. Både vanskelige og ukomfortable i begynnelsen. Men samtalene hjalp meg til å bli friere og de har styrket mitt eget forhold til meg selv og til mange av de rundt meg, sier Oliver Sim.

Låta «Hideous» skaffet Sim også et nytt og viktitg vennskap.

– Jeg visste at jeg trengte en skytsengel i låta, en som kunne synge ordene jeg trenger å høre. Det var Jimmy Somerville. Jimmy har ikke bare vært en viktig stemme om hiv og aids i årtier, men han synger også som en engel. Når jeg kontaktet ham var jeg en skikkelig «fan boy», men nå anser jeg han som en skikkelig god venn, sier Sim.

Powered by Labrador CMS