Akuvi og Carlisle skal opptre under Mini-Pride i Bærum.

Post-Pride blues?

Fredag 2. juni inviterer FRI Oslo og Viken til Mini-Pride i Bærum.

Publisert

Vil du starte et skeivt lokallag? Nå har du muligheten til å lære mer om hvordan du kan bidra til det skeive fellesskapet i Bærum.

Fredag 2. juli klokka 18:00-20:00 inviterer FRI Oslo og Viken til Mini-Pride-feiring på Byscenen i Sandvika for å feire de mange nye tilbudene for skeive i Bærum. Tidligere i år mottok organisasjonen 900 000 kroner, fordelt på 2021 og 2021, fra Bærum kommune. Disse skal brukes på kompetansehevingstilbud for ansatte i kommunen og på sosiale tilbud for skeive.

– Vi inviterer til et gratisarrangement med minikonserter og kulturelle innslag, taler, appeller og sosialt i parken rundt Byscenen denne fredagen, og håper skeive og alle venner og allierte av skeive blir med oss denne festkvelden. Vi lager en slags mini-pride og håper folk møter opp, sier leder i FRI Oslo og Viken, Nils-Erik Aasen Flatø.

Nils-Erik Aasen Flatø, leder i FRI Oslo og Viken.

Carlisle og Akuvi

Det blir minikonserter med Carlisle og Akuvi, tale av Bærums varaordfører Siw Wikan og mulighet til å møte Skeiv kunnskap, Skeiv Ungdom, Skeiv Verden og Regnbuetelefonen.

Akuvi (Beatrice Akuvi Hosen Kumordzie) er en 27 år gammel norsk-ghanesisk artist og låtskriver fra Asker. Hun fikk finaleplass i Melodi Grand Prix i 2020 med låta «Som du er». I begynnelsen av 20-årene flyttet Akuvi til Cape Town i Sør-Afrika hvor hun eksperimenterte i ulike musikksjangre med lokale musikere. Selv beskriver hun musikken sin som «reggae-infusert neo-soul». Singlene «Obligations» og «Free Me from Me» kom i 2019, etterfulgt av EP-en «Unfinished Business».

Carlisle (Carlisle Sienes) er en 24 år gammel artist og låtskriver, med røtter fra soul, r&b og jazz. Karrieren tok for alvor av da han deltok i Idol i 2018, og siden den tid har han utgitt singlene «High Note» (2019), «Grown Up Christmas» (2019) og den sterke låta «Mother» (2021). Han er oppvokst i Filipinene sammen med broren. Moren flyttet til Norge for å tjene penger til familien, og som 13-åring flyttet Carlisle etter henne. I Norge vokste opp hos bestemoren sin, som var sterkt troende i Jehovas vitner.

– Vi gleder oss enormt til å se både Akuvi og Carlisle på scenen i Sandvika, forteller Aasen Flatø, og legger til at det også blir tale ved varaordfører Siw Wikan.

– I tillegg har vi også med oss folk fra Skeiv Ungdom, Skeiv Verden, Skeiv kunnskap og Regnbuetelefonen.

Nye møteplasser og tiltak for skeive

Festkvelden i Sandvika markerer starten på en større satsing i Bærum. Kommunen skal nå samarbeide med FRI Oslo og Viken, Skeiv Ungdom, Skeiv Verden og Skeiv kunnskap, og i den kommende tiden vil det dukke opp flere møteplasser og tiltak for skeive i kommunen.

– For å få til dette i Bærum ønsker vi å få kontakt med engasjerte folk som vil være med på laget og at vi møtes denne festkvelden, sier Aasen Flatø.

– Vi håper folk kommer, både skeive og streite, og at alle venner og allierte av skeive blir med oss på mini-pride i Sandvika fredag 2. juli.

Klikk her for å lese mer om arrangementet.

Powered by Labrador CMS