Musikk

Albumtittelen har en dobbeltbetydning: «Det handler om oppvekst og familie, men også om den vakre siden av å kunne skape sin egen familie gjennom musikk. Nå spiller hele familien på plata»

Skaper sin egen familie

«Fay Wildhagen utforsker temaer som identitet, tilhørighet og frihet på sitt tredje album, «Let’s Keep It In the Family».

Publisert Sist oppdatert

SANGER OG LÅTSKRIVER Fay Wildhagen er ute med sitt tredje album. Arbeidet med «Let’s Keep It In The Family» ble en omfattende og lang prosess, hvor hun måtte bli venn med seg selv: «Min historie har nok formet mine valg og mine følelser i større grad enn jeg har vært villig til å akseptere. Jeg levde et liv langt fra meg selv».

Musikken har siden hun lærte spille gitar, vært en ventil. Hun brukte tid på å forstå at hun var skeiv, og fortalte Blikk etter at andreplata «Borders» (2018) kom ut at: «Musikken ble min store kjærlighet. Jeg og musikken levde i et slags samliv. Og jeg var utrolig lojal mot den. Det var i grunnen fint, men kanskje også trist.»

Førsteskiva «Snow» (2015) bar også preg av eksistensiell utforsking. Nå, nesten ti år senere, ser hun tilbake på den unge, ensomme jenta hun var. «Alt henger sammen. Dette er summen av en granskning, og for meg føles dette albumet som min oppvekstroman». 

Selve skrivingen av sangene har foregått alene på en hytte på fjellet. I tillegg har hun leid et småbruk i Valdres der deler av innspillingen skjedde. Hytta var også viktig da hun måtte bli frisk etter senebetennelse i begge armer, og det var der andreplata også ble til, som var den første hvor hun også sto for produksjonen av sin karakteristiske folk-pop.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS