«Vi er ikke valgt for å ha noen politiske meninger. Vi er valgt for å synge en låt», sier Tom Hugo Hermansen (t.v) i Keiino.

En same, en kvinne og en homo

Tom Hugo Hermansen gleder seg til tross for den polariserte boikottdebatten.

Publisert Sist oppdatert

Les også

KEiiNO (uttales kæino) gikk av med seieren i den norske Melodi Grand Prix-finalen i Oslo Spektrum lørdag 2. mars. Nå skal låta «Spirit in the Sky» kjempe om førsteplassen under finalen i Tel Aviv. KEiiNO består av den samiske rapperen og joikeren Fred Buljo, sangeren Alexandra Rotan, og sanger og låtskriver Tom Hugo som er et kjent navn i det skeive miljøet, blant annet fra MGP 2018, da han deltok med låta «I Like I Like I Like».

«Vi er ikke valgt for å ha noen politiske meninger. Vi er valgt for å synge en låt», sier Tom Hugo Hermansen til Dagsavisen.

171 artister i Sverige, inkludert Mari Boine, har skrevet under på et oppropet «Artister mot Eurovision 2019» publisert i svenske Aftonbladet. Men Tom Hugo Hermansen gleder seg til tross for den polariserte boikottdebatten.

«Vi får muligheten til å fronte et budskap om aksept og likeverd for 200 millioner seere, og hylle de mange historiske kampene for å være annerledes og bli representert. Det at vi i det hele tatt kan stå der sammen, en same, en kvinne og en homofil, i et norsk-samisk samarbeidsprosjekt, viser at konflikter som kan virke umulige, kan løses opp gjennom samarbeid og aksept. Situasjonen i Midtøsten er kompleks, det er vi klar over. Men noe av det vi som artister kan gjøre, er å fremføre låter som oppfordrer til aksept og samarbeid», sier Hermansen til Dagsavisen.

Powered by Labrador CMS