Pride

12-timers Pride-bonanza med DRAMAqueen

DRAMAqueen tar over SALT, Femme Brutal byr på Hudkreft på Pride Square, og Big Daddy Karsten inntar BamseScenen i Pride Park.

DRAMAqueen: f.v. Bente Jørgensen og Martine Hammervold-Austinat.
Publisert Sist oppdatert

Hver dag under Oslo Pride plukker Blikk noen høydepunkter fra programmet. Fredag 24. juni kan du delta på disse arrangementene.

Oslo Pride: Fredagen med DRAMAqueen & friends – 12-timers Pride-bonanza på SALT

Fredagen på Oslo Pride blir som alltid en het og svett affære for alle som identifiserer seg som kvinner, ikke-binære og deres venner. Klubbkonseptet og dj-duoen DRAMAqueen har produsert Fredagen for Oslo Pride siden 2018 og etter to sjukt lange år med pandemi har de flyttet festen til SALT. Det blir konserter, livepodcast, quiz, show, og så klart djs på alle scener. Billetter online forhåndskjøp: 279. Billetter i døra: 325. Aldersgrense 20 år. Kl. 15, SALT, Langkaia 1.

Reclaim Pride: Folkemøte. Kapitalisme og skeiv aktivisme. Finnes det alternativer?

Reclaim Pride inviterer queers i alle aldre og av alle kjønn til et folkemøte hvor diskusjonen handler om alternativer for den skeive bevegelsen og antikapitalistiske alternativer. Folkemøtet innledes av Daniel Vernegg og Alf Jørgen Schnell, som for tiden oversetter boka «Capitalist Realism Is there any alternative?» av Mark Fisher til norsk.
Kl. 16, Anarres Bokkafé, Urtegata 39.

Oslo Pride: Skeiv Ungdom Oslo og Viken - Still Here//Still Queer

Tradisjon tro arrangerer Skeiv Ungdom Oslo og Viken en egen rusfri fest for alle opp til 30 år. Kom som du er eller ta på deg en skikkelig ekstra og flamboyant outfit du har ventet årevis på å bruke. Det blir underholdning, konkurranser, fotoboks, en svær alkoholfri bar med mocktails du aldri har smakt maken til, utdeling av Årets Ildsjel-pris, og suksessen fra forrige Queer Prom: catwalk-konkurranse.
Kl. 19, SubScene, Rosenkrantz’ gate 17.

Oslo Pride: Ash Olsen

Ash Olsen, rapperen som vokste opp på gård, ble spellemannsnominert for årets gjennombrudd 2021. Alle i og utenfor Norge ble tatt med storm da 20-åringen Ash Olsen fra Fredrikstad debuterte med låta «KITKAT» i august 2020, og i starten av året kom låta «WILDIN’». Med sine hypnotiske rytmer og ekstraordinære attitude har hun skapt store forventninger til hva som skulle bli det neste fra henne. Debutlåta «KITKAT» ble umiddelbart listet på NRK P3 og hun ble trukket frem som en av de mest spennende nykommerne på lang tid.
Kl. 20, Pride Park, Hovedscenen, Youngstorget.

Oslo Pride: Femme Brutal presenterer Hudkreft

Hudkreft er en gjeng sinte unge kvinner (og mann), som tar ut frustrasjonen gjennom hardtslående pønkelåter om alt mellom himmel og jord. De har holdt på i rundt fem år, og i 2022 slapp de endelig debutalbumet sitt, Nevemagnet. Nevemagnet kan skilte med en god mottakelse, deriblant en femmer i Aftenposten. Skiva er Hudkreft sin eksperimentelle entré inn i den voksne musikkbransjen, og de takler det hele med den ungdommelige friskheten de alltid har hatt, kombinert med en ny profesjonalitet.
Kl. 19, Pride Square, Loud ‘n’ Proud, Youngstorget.

Oslo Pride: Elsker Pride Weekend

Utescenen: Kl. 21: Show med Skrellex. Kl. 23: Dj Amanda Waka x dj DEGA. Pink Panter: Kl. 23: Dj Mai-Britt. Klubben: Kl. 20: Show med Queentastic. Kl. 21.30: Dj Per Person. Kl. 23: Dj Mani.
Elsker, Kristian IVs gate 12.

Oslo Pride: Frida Marida The ReLOVution på Cosmopolite

Frida Maridas tale til fremtiden: The ReLOVution. «Det blir ingen revolusjon uten kjærlighet» sies det om showet til Frida Marida, som er hennes største produksjon så langt, og så mye, mye mer enn bare et dragshow. Frida betyr «spesiell» og Marida betyr «syk» på arabisk, og er alteregoet som reddet libaneseren Hani Assaf fra depresjon, identitetsproblematikk, selvhat og kroppspress.
Kl. 18 og kl. 21, Cosmopolite, Vogts gate 64.

Oslo Pride: Big Daddy Karsten på BamseScenen

Altså, hvor mange kan skildre både et kjeltringliv på Sørlandet og et liv som lærhomse i Oslo? Og kan stille opp på BamseScenen i Oslo Pride Park og si «E e en a dere!!»? Big Daddy Karsten har lenge vært en kjent figur i det norske hiphop-miljøet, både som soloartist, medlem av rap-duoen Folkefiender og som en av de råeste battle-rapperne i Norge. Karsten byr på teknisk rapping på høyt nivå kombinert med historier med en litt annen vinkling enn det du kanskje er vant til. Nå lover han at mager skal disse og pelsen skal stå i hele Pride Park når han entrer BamseScenen.
Kl. 23, Pride Park, BamseScenen, Spikersuppa.

Fullstendig program her oslopride.no og reclaimpride.no

Powered by Labrador CMS