Kunst

Jonathas de Andrade til Astrup Fearnley Museet

Tidligere i år stilte han ut underbuksene til ekskjærestene sine. I dag viser han filmer i Astrup Fearnley Museet.

Jonathas de Andrade.
Publisert Sist oppdatert

Tidligere i år skapte kunstneren Jonathas de Andrade oppstandelse da han stilte ut en installasjon av underbukser brukt av ekskjærester.

Installasjonen «Olho-faísca/spark eye» består av 68 par underbukser, etterlatt av ekskjærester i løpet av flere år. Alle underbuksene er vakumpakket og installasjonen er til salgs for over 500.000 kroner.

Torsdag 2. november besøker Jonathas de Andrade Astrup Fearnley Museet med filmene «Olho da Rua» (Gatens øye), 2022, og «Jogos Dirigidos» (Regisserte spill), 2019.

Filmene vises i kombinasjon med live-musikk fremført av tre musikere, inkludert komponisten Homero Basílio. Filmene har tidligere blitt vist offentlig i samme format i Portugal og Brasil, men dette er første gang de vises i Norden.

Inspirert av Augusto Boals Theatre of the Oppressed, fokuserer de på fellesskapenes vitnesbyrd som omhandler, til tider på en leken måte, kompleksitetene i det moderne brasilianske samfunnet – dets kulturelle og språklige mangfold, men også dets store ulikheter. «Olho da Rua», som ble filmet i Recife, benytter 100 amatørskuespillere uten fast bosted, og dialogen veksler mellom direkte og kollektiv kommunikasjon i det offentlige rom. I «Jogos Dirigidos» deler hørselshemmede medlemmer av Várzea Queimada-samfunnet i nordøstlige Brasil sine daglige opplevelser gjennom en lokalt utviklet form for tegnspråk.

Arrangementet er en del av «Before Tomorrow Live», et program bestående av performance, foredrag, lyd og video, som en forlengelse av jubileumsutstillingen «Before Tomorrow», Astrup Fearnley Museet 30 år.

Info og billetter: Astrup Fearnley Museet

Powered by Labrador CMS