Master of None.

Lesbisk kjærlighet og ekteskapstrøbbel. Tredje sesong av «Master of None» er den skeiveste til nå

Publisert Sist oppdatert

Netflix-serien «Master of None» er serieskaper og hovedperson Aziz Ansaris store hjertebarn. Likevel har det ofte vært Lena Waithes karakter Denise som har stjålet showet – en karakter hun selv har skrevet.

Waithes prestasjoner som skuespiller og manusforfatter gikk ikke ubemerket hen. I 2018 stakk hun av med en Emmy for å ha skrevet åttende episode av sesong to, «Thanksgiving».

I episoden ble vi med Denise hjem til moren. Gjennom flere tidshopp fulgte vi Denise sin reise, fra hun innser at hun liker jenter i en alder av 12 år, til hun i nåtid har med seg kjæresten Michelle hjem til mor. Episoden sjonglerer de komplekse temaene etnisitet og seksualitet på en uhyre skarp og intelligent måte.

I første sesong ble vi kjent med Dev, gjennom episoder som sto like støtig enkeltvis som sammen. Sesongen utspilte seg i New York, hvor vi fulgte Devs skuespillerambisjoner, vennegjeng og kjærlighetsliv. I andre sesong var New York byttet ut med den billedskjønne italienske byen Modena, hvor Dev hadde reist i et godt gammeldags forsøk på å finne seg selv.

«Thanksgiving» står likevel igjen som en av seriens sterkeste episoder. Derfor er det gledelig å høre at sesong tre av «Master of None» setter Denise i førersetet.

Den nye sesongen tar for seg Denise og hennes forhold til kona Alicia (Naomi Ackie). Den har fått undertittelen «Moments in Love», et pek til hvordan kjærlighet kommer til syne ofte i små øyeblikk, både gode og dårlige.

Netflix kaller den nye sesongen en «moderne kjærlighetshistorie som intimt illustrerer oppturer og nedturer i et ekteskap, fertilitetsproblemer og personlig vekst både sammen og fra hverandre.»

Aziz Ansari sier ideen til tredje sesong høres elendig ut på papir: «Jeg skal ikke være hovedperson lenger, og vi ser dem vaske klær i tre minutter. Den var skummel å lage fordi vi aldri hadde gjort det før. Men den første gangen vi leste igjennom manuset leste ikke Lena med meg, men med en annen kvinne. Da skjønte jeg at det kom til å fungere.»

«Master of None» har alltid vært presis og intelligent i sin utforsking av selvrealisering og identitetspolitikk, og det er gledelig å høre at sesong tre vil utvide seriens horisont til også å innlemme seksualitet i diskusjonen.

«Master of None: Moments in Love» har premiere på Netflix søndag 23. mai.

Se traileren under:

Powered by Labrador CMS