Maria Flores Adamsen (t h) har termin på julaften. – Så vi tøyser med at barnet bør hete Jesus. Dette blir jo en skikkelig jomfru Maria-fødsel, ler Sofie Castillo Vik.

Vanskelig «jomfrufødsel»

Fem IVF-forsøk, og 200 000 kroner fattigere, venter nå ekteparet Maria og Sofie endelig sitt første barn. De hadde ingen anelse om hvor vanskelig det skulle bli da de begynte for to år siden.

Publisert Sist oppdatert

Maria Flores Adamsen (35) og Sofie Castillo Vik (34) er lykkelige og ler høyt. Ekteparet bosatt på Vålerenga i Oslo, venter nå sitt første barn. Marias graviditet har skjedd gjennom IVF, også kalt prøverørsbefruktning. For dem har prosessen vært lang og tidvis hard. Men de er veldig opptatt av å fortelle om prosessen for å få barn, siden de ikke synes det har vært enkelt å finne den beste måten å gå fram på. På veien mot familieforøkelsen møtte de på flere hindringer som de håper andre potensielle foreldre kan bli klar over.

– I ettertid skulle vi nok ønske at vi hadde hatt en guide, eller informasjon om alle valgene vi måtte ta i løpet av prosessen, forteller Sofie.

– Vi ville hatt et behov for en oversikt over hvem vi kunne henvende oss til, og hvem som samarbeider med hvem. Det er nok mye vi kunne gjort annerledes, men vi måtte lære alt selv.

«MÅTTE» GIFTE SEG

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS