Frida Kahlo *gelatin silver print *Oct. 16 / 1932

Kunsten å overleve døden

Den store meksikanske maleren Frida Kahlo (1907 -1954) slutter aldri å fascinere. Nå setter Oslo Operafestival opp en hyllest til kunstneren med konsertkabareten «Kunsten å overleve døden – en hyllest til Frida Kahlo».

Publisert Sist oppdatert

Inntil 1980-årene var hun praktisk talt ukjent utenfor Mexico og er i dag er anerkjent som en av de største kvinnelige kunstnere gjennom alle tider og som stadig slår salgsrekorder på auksjoner verden over. Maleriene hennes gjenoppdaget på 70-tallet ble, og fikk en renessanse – særlig fra et feministisk perspektiv.

Som barn ble hun rammet av polio og i en trafikkulykke som 18-åring brakk hun ryggen, knuste bekkenet og brakk en fot. Hennes liv ble på mange måter preget av en dødskamp som gjenspeiles i bildene hennes.

Kahlo var kommunist, feminist og lidenskapelig biseksuell. Før hun giftet seg med maleren og kommunisten Diego Rivera i 1929, gikk hun i gutteklær, klippet håret og var stolt av sine sammeanvokste øyenbryn og hårene på overleppen. De giftet seg to ganger og levde et ekstraordinært liv sammen, der de delte politisk overbevisning, kjærlighet til kunsten og til og 15.9med elskere. Frida Kahlo hadde også forhold til flere kvinner, blant annet artisten med Joséphine Baker.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS