Big Daddy Karsten og Ferdinand på Pride Night under Drammen Pride 2021.

Drammen Pride leverte

Publisert Sist oppdatert

«Å feire Pride er viktig for oss alle. Hvordan skeive opplever vår kommune og vår by, sier mye om hva Drammen er og hva vi ønsker å være. Det er viktig at skeives rettigheter er på dagsorden. En helg i året er skeive majoriteten. Men dette er ikke bare skeives helg» sa ordfører Monica Myrvold Berg (Ap) på åpningen av Drammen Pride denne helgen.

«Målet for oss alle er et samfunn der transpersoner og skeive kan være åpne og leve sine liv uten frykt og diskriminering hele året. Derfor er denne helgen så viktig.»

Ordføreren er bestemt på at Drammen skal være et inkluderende sted å bo og pekte på Drammen Pride som et nødvendig friminutt for skeive, samt et av kommunens viktigste arrangement i løpet av året.

«Viktigheten av Drammen Pride ser vi når vi kaster et blikk utenfor Norges grenser» sa Myrvold Berg og pekte på situasjonen for skeive i land som Polen, Tyrkia og Ungarn.

«Kampen for skeive rettigheter er en kamp for menneskerettigheter. Det skal vi ikke glemme", sa ordfører Monica Myrvold Berg da hun åpnet Drammen Pride.

Sittedans og jubel

Regnbueflaggene ble så heist på Bybrua og festivalen gikk av stabelen med et mangfoldig program. Drammen Pride kunne by på politisk debatt om lhbt-rettigheter og utfordringer internasjonal, foredrag om kink, skeiv håndarbeidsklubb og lekedag for barna.

Det store høydepunktet for mange var Pride Night på Union Scene. Spenningen var til å ta og føle på når publikum strømmet til. Strenge pandemitiltak og begrenset antall publikum kunne fort lagt en demper på humøret. Det var ikke fritt for at man følte seg hensatt til en absurd stollek når man ble vist inn i konsertsalen på Union Scene.

Etter lang tid med karantene og pandemifrykt hadde pridelysten vokst seg så stor at selv sittedansing ble godtatt av festkåte skeivinger.

Rayan Karimi .

Burlesk og bare overkropper

Pride Night ble da også en helaften hvor den ene artisten avløste den andre.

Drammens egen Rayan Karimi fikk æren av å åpne festen og han ble tatt imot med jubelen som forventes på hjemmebane.

Det ble servert burlesk av Fifi Von Tassel og hennes kohort bestående av Luna Sugarcane, Novelty Starr, Phoenix D’Vine, Salty og Kikki Starchild. Fifi Von Tassel utfordret publikum til å teste burlesk – og de var ikke vanskelig å be. Tre kandidater kastet seg opp på scenen og gjorde sitt beste for å vinne publikums gunst.

Publikum fikk også prøve seg som burleskdansere.

Gutta og Bleach Boo Boo sørget for Bieber-stemning blant de guttegærne i publikum, mens Liza Vassilieva, kjent fra Melodi Grand Prix 2020, ga ESC-homoene låta «I Am Gay».

Ferdinand spilte også på hjemmebane denne kvelden og leverte en konsert med høy puls og høye fraspark. Gjestene Big Daddy Karsten og Falito stormet inn på scenen med Ferdinand og sammen utfordret de sittedanseregelen publikum var pålagt.

Frida Marida.

Frida Marida avsluttet Pride Night med en konsert som utfordret sansene, så vel som lattermuskelen. Det er vanskelig å finne en sjanger hvor Frida Marida passer inn. Musikalsk stand up? Et skeivt vekkelsesmøte? Ikke godt å si. Publikum var bergtatt fra første tone. Det finnes bare én Frida Marida. Se opp for etterligninger.

Se bilder fra Pride Night under Drammen Pride her

Powered by Labrador CMS