Andra Rays innsats i filmen «The United States vs. Billie Holiday», har gitt henne to Golden Globe-nominasjoner: beste kvinnelige skuespiller og beste originale sang.

Amerika mot Billie

Spillefilmen «The United States vs. Billie Holiday» forteller historien om Amerikas nådeløse forfølgelse av jazzlegenden, betydningen hun fikk for borgerrettighetsbevegelsen og forholdet til kjæresten Tallulah Bankhead.

Publisert Sist oppdatert

Billie Holiday (1915-59), født Eleanora Harris Fagan, var åpen om at hun elsket både kvinner og menn gjennom hele karrieren. Hun var også kjent for å date prominente skuespillere og skuespillerinner. Til tross for at hennes kvinneforhold var en offentlig kjent hemmelighet, ble de likevel ikke nevnt i den kjente filmen «Lady Sings the Blues» fra 1972, der Diana Ross spilte rollen som Holiday. Det blir de i den nye filmen om henne.

Det har den homofile regissøren Lee Daniels sørget for. Han står bak kjente filmer som «Monster’s Ball», «Precious» og den prisvinnende serien «Empire», og har fått Andra Ray til å spille tittelrollen som Billie Holiday, mens Natasha Lyonne («Orange is the New Black» og «Russian Doll») spiller skuespilleren og Holidays kjæreste Tallulah Bankhead, kjent fra blant annet Hitchcocks «Lifeboat» (1944). Hun hadde i likhet med Holiday, forhold med både menn og kvinner, og var åpen om det.

Fryktet opprør

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS