Paragraf 213

Oslo fagottkor og Bjarte Hjelmeland markerer 50-årsjubileet for avkriminaliseringen

Hør låta «For Me» her.

Oslo fagottkor.
Oslo fagottkor.
Publisert Sist oppdatert

Oslo fagottkor markerer 50-årsjubileet for avkriminaliseringen av homoseksualitet med låta «For Me» sammen med skuespiller og artist Bjarte Hjelmeland.

Teksten er skrevet av den irske tekstforfatteren Brendan Graham, kjent for blant annet «You Raise Me Up» og Eurovision-vinnerne «The Voice» og «Rock 'n' Roll Kids».

– Med denne teksten ønsker jeg å formidle individets kraft og styrke. Jeg ønsker at den skal være en hyllest til mangfold og anerkjennelse, uansett om vi snakker om kjønn, rase, etnisitet eller legning, sier Brendan Graham.

Melodien er komponert norske Tove Kragset, som også har arrangert, produsert og utgitt sangen.

– Da Brendan sendte meg teksten til «For me» tenkte jeg umiddelbart på alle vennene mine i Oslo fagottkor. I alle årene vi har jobbet sammen har jeg hørt så mange sterke historier, ogjeg ville tilegne sangen til dem, sier Tove Kragset.

Bjarte Hjelmeland fremfører «For Me» sammen med Oslo fagottkor. Han mener låten har stor relevans med de utfordringene verden står overfor:

– I denne tiden er musikk noe som kan løfte oss og binde oss sammen og en sang om å stå opp for seg selv og kjempe for sine rettigheter, det er en sang jeg gjerne vil synge! sier han.

Powered by Labrador CMS