Musikk

Bjørn Olav Edvardsen føler seg hjemme

Bjørn Olav Edvardsens nye låt «Home» handler om lengselen etter «å føle seg hjemme» et sted, og om å føle seg elsket og ønsket.

Bjørn Olav Edvardsen vokste opp på Tromøy utenfor Arendal. I dag bor han og samboeren i Nord-Odal.
Publisert

Bjørn Olav Edvardsen ble kjent etter at han endte opp som en av finalistene i tv-konkurransen «Idol» i 2005. I 2013 var han den offisielle Pride-artisten i Norge med låta «Mountains» med en regnbuefarget logo.

I 2021 var han låtskriver på MGP-finalebidraget «I Can’t Escape» og i 2023 var han med på å skrive låta «Geronimo» til Umami Tsunami.

I år sto 40-åringen selv på MGP-scenen for første gang. Låta het «Turn Off My Heart» som er skrevet sammen med Christian Ingebrigtsen og Henrik Tala. Den røk riktignok ut før finalen, men musikkvideoen ble nominert til Kypros Music Video Festival som den eneste norske i konkurransen. Videoen fikk også en hedersomtale under European Music Video Awards.

Med sin splitter nye låt «Home», er Edvardsen nå ute med sin andre singel. Låta har vært listet på P1 Innlandet siden den ble sluppet.

– Den har nok et litt annet sound enn tidligere utgivelser, men jeg liker å utforske låtskriving, sang og produksjon. Både jeg og musikken er på en måte i konstant bevegelse. Denne låta ville jeg skulle føles «nær» og tilgjengelig, det var viktig for meg, sier han.

– Det å føle seg hjemme er en god følelse, men jeg mener det ikke alltid trenger å være et sted. Det kan jo også være hos en person du er glad i, sier Edvardsen og forteller at det også handler om å føle seg elsket og ønsket, og den følelsen har han hatt med samboeren siden de traff hverandre i 2017. De to flyttet til Nord-Odal i 2019, hvor de kjøpte hus sammen.

– Jeg håper at «Home» kan gi lytterne en god følelse når de hører den, og kanskje ta den med seg inn i de sene vår- og sommerkvelder. Jeg ser for meg et bål ved vannkanten, med gode venner og kjærestepar rundt og «Home» på bluetooth-høyttaleren, sier Edvardsen til Blikk.

«Home» er skrevet sammen med Kjersti Sleveland og Håvard Haugland, sistnevnte har produsert og mikset låta.

Powered by Labrador CMS