Scene

Skeiv Orfeus til Oslo

To av Storbritannias mest ettertraktede artister står bak en skeiv forestilling under Oslo Internasjonale Teaterfestival. De lover slåsskamper, sex og kjærlighet.

Publisert

«Et venterom, deltakerne venter. En konkurranse begynner snart. Ingen ringetid, evig skjærsild».

Slik lyder anslaget til forestillingen TOM. Den greske myten om Orfeus har fått en skeiv drakt, blandet med det britiske arbeidskontoret og iscenesatt innenfor et pop-kulturelt rammeverk. Forestillingen spilles den 12. mars, under Oslo Internasjonale Teaterfestival på Black Box Teater.

Forestillingen består av egenprodusert musikk, dans og teater med innflytelse fra drag, popballader, ravekultur og Tik Tok. De på scenen har erfaring fra å ha vært bakgrunnsdansere for kjente musikere.

Nå byr de på slåsskamper, sex, livet, latter og kjærlighet.

Artistduoen bak, Bullyache, består av Courtney Deyn og Jacob Samuel. Til vanlig jobber de med musikk, performance og koreografi, og produserer skeive rekonstruksjoner av klassiske tekster, inspirert av arbeiderklassen.

Panelsamtale

Dagen etter, kl. 13, tilbyr artistduoen en panelsamtale, hvor formålet er å gi innblikk i produksjonen av forestillingen. Samtalen ledes av Tine Semb, som blant annet er grunnleggeren av Karmaklubb, som er et «nomadisk» skeivt, klubbkonsept og plattform for samtale.

Selve teaterfestivalen foregår fra 12. - 16. mars på Black Box Teater. Siden 2013 har festivalen tilbudt et bredt spekter av scenekunst, fra forskjellige deler av verden.

Hovedprogrammet i år består av WAUHAUS, en kunstutstilling om en robothund sin samhandling med mennesker. CASTLE OF JOY, en forestilling basert på en sann historie om en utstøtt kunstner på Island på midten av 1900-tallet, og Figuring Age, en performance-installasjon om tre eldre dansere fra Budapest.

Oslo Internasjonale Teaterfestival holder til på Black Box Teater, og foregår fra 12. - 16. mars.

Info: Oslo Internasjonale Teaterfestival

 

Powered by Labrador CMS