Musikk

Rosa Faenskap

Rosa Faenskap er både en kjærlighetserklæring til og en krigserklæring mot black metal-sjangeren. Hør den nye singelen «Livredd» på Blikk.

Rosa Faenskaps første singel «Aldri» handlet om hvor absurd det er at høyreekstreme blir invitert til debatter for å diskutere om skeive og transpersoner har rett til å leve.
Publisert

I en sjanger marinert i helseskadelige mengder testosteron og misantropi, vil bandet Rosa Faenskap fremme og feire skeivhet, likhet og alt som glitrer. De bytter ut likmaling og svettelukt med eyeliner og regnbuer.

Rosa Faenskap kombinerer hardtslående, lynende raske trommer med tunge, melodiske basslinjer, og alt bades i en drømmende lydvegg fra gitaren. Låtene deres «Paradis», «Aldri» og Skjør» ligger allerede på Spotify, og nå har bandet signert med plateselskapet Fysisk Format. Debutalbumet, «Jeg blir til deg», kommer i november, men først slipper de singelen «Livredd» fredag 15. september.

– «Livredd» er en låt om det å komme ut av skapet, og deretter lure på om man gikk rett ut i et annet et enda større, skumlere skap. All redselen og skammen man trodde man hadde overvunnet kommer tilbake, denne gangen i et politisk landskap der ikke-binære, transpersoner og alle andre som utfordrer gammeldagse forestillinger om kjønn er under konstant angrep, forteller gitaristen Emil Vestre.

De andre i bandet er Håvard Solli på bass og vokal og Anders Jansvik på trommer.

Hør «Livredd» her:

 

 

Powered by Labrador CMS