Emanuel Waal Hem.

Emanuel vil vinne Symesterskapet. – Jeg er vant til å dundre i vei og ikke se meg tilbake

Publisert Sist oppdatert

Rekordmange deltagere sørger for tidenes sesong når Symesterskapet setter i gang med sesong 5 søndag 12. september på NRK1 og NRK TV.

Suksesstrioen Christine Hope, Jenny Skavlan og Andreas Feet holder styr på deltagerne, som kjem fra hele landet. Blant de finner vi både en lege, en arkitekt, en lærer og en sykepleier, men en ting har de felles: Lidenskapen for å sy.

Gjennom 24 episoder får deltagerne brynt seg på alt fra paljetter til ullstoff når de skal redesigne gamle plagg eller sy etter mønster. Hver uke toppes med en kundeoppgave, og her dukker det opp både kjente og spennende kunder.

Miljøet står i fokus også i år, når de tryller fram de lekreste antrekk av brukte tekstiler og ukurante metervarer fra nedstøvete lager. Over klippebordet oppstår det fine vennskap og et sterkt samhold, tross knallhard konkurranse.

I åtte uker skal de le og gråte, kjempe og sy, fram til en vinner står igjen.

Bak fra venstre: Ida Evenrød, Tarjei Robertsen, Emanuel Waal Hem, Roberto Espinoza, Margrethe Oma, Marianne Wilhelmsen, Zenab Mahmood, Gro Marwold, Guro Lindahl Flåten, Veronika Møgster og Turi Rudningen Galta. Front, fra venstre: Jenny Skavlan, Christine Hope, Andreas Feet, Åshild Titland.

Drag og limpistol

I tillegg til legen, arkitekten, læreren og sykepleieren, finner vi i år også en vaskekte dragartist blant deltagerne.

Emanuel Waal Hem som Bleach Boo Boo.

Emanuel Waal Hem (35) fra Oslo er danselærer, frilans-danser og kjent som dragartisten Bleach Boo Boo i X-dolls.

– Jeg har alltid syntes Symesterskapet har vært veldig gøy å følge med på, men har aldri følt at jeg har vært på et godt nok teknisk nivå til å melde meg på, sier Emanuel Waal Hem til Blikk.

– Jeg har også sagt til meg selv at jeg aldri skal melde meg på et realityshow ... Men coronatiden, karantene og alt for mange timer til overs til å kjede meg, gjorde at jeg meldte meg på. Det skjedde helt spontant kl. 03.15 natt til en mandag, avslører Waal Hem og forteller at før han visste ord av det, var han med.

– Det var som å ha en black out, Plutselig sitter jeg foran en symaskin og filmes av 10 kameraer.

– Hva er styrken din i denne konkurransen?

– Jeg har alltid likt å sy, og pandemien ble på en måte en boost for syingen da det var svært lite andre aktiviteter å drive med. Styrken min vil jeg tro er at jeg er svært lite redd for å gjøre feil i et prosjekt. Jeg er vant til å dundre i vei og ikke se meg tilbake, på godt og vondt. Også tror jeg at jeg er godt vant med tidspress og prestasjoner etter alle årene som fra alle årene som danser, lærer og dragartist.

– Gir drag-karrieren din deg noen fordeler?

– Jeg tror absolutt drag-karrieren er en fordel for meg. Jeg er vant til å showe og omgås folk, arbeide under press og ikke minst har jeg mange års erfaring med å sy kostymer. Og limpistolen selvfølgelig ...

– Kommer tv-seerne til å møte Bleach Boo Boo i løpet av konkurransen?

– Jeg vil ikke røpe for mye, men jeg hadde opptil flere store diskusjoner med henne gjennom programmet. Det er jo ingen tvil om at Bleach sniker seg inn her og der. Hun er jo den jeg «chanter» frem hver gang jeg står litt fast, eller når jeg trenger en fest. Eller eventuelt når noen av de andre deltakerne trenger en fest.

Symesterskapet, premiere søndag 12. september kl. 19.50 på NRK1 og NRK TV. Sendes søndag, onsdag og torsdag gjennom 8 uker.

Powered by Labrador CMS