Skeiv musikk du bør høre på akkurat nå

Fra Britney Spears til Trixie Mattel. Dette er Blikk-listen med den skeive musikken du bør høre på akkurat nå.

Publisert Sist oppdatert

Britney Spears: Everytime

Popikonet er gjenstand for mye oppmerksomhet i disse dager, og fans over hele verden står nå sammen med henne i kampen om å få råderett over sitt eget liv. Da passer det å minne om den første låta Spears skrev selv. «Everytime» er en oppbruddsang så sår og vond, men akk så vakker. Alle i kor nå: #freebritney

Trixie Mattel: Blisters In The Sun

Denne så vi ikke komme … en Drag Race-vinner som covrer indiebandet Violent Femmes! Altså, vi trenger dragartister som synger: «When I’m out walking/I strut my stuff/And I’m so strung out/I’m high as a kite/I just might stop to check you out.»

Sasha Velour: Pirate Jenny

Nok en dragdronning som overrasker og imponerer. Sasha Velour har kastet seg over Kurt Weill og Bertolt Brechts legendariske «Threepenny Opera» (1928) og tolker «Pirate Jenny». Denne versjonen lever godt side om side med andre gjort av legender som Ute Lemper, Hildegard Knef, Nina Simone, The Dresden Dolls, Marianne Faithfull og ikke minst Bea Arthur.

Soft Cell: Bedsitter

For 40 år siden tok Marc Almond og Dave Ball verden med storm med singelen «Tainted Love». Lite visste publikum at duoen hadde en skitnere side enn denne pophitten. Albumet «Non Stop Erotic Cabaret» tok lytterne med til Soho i London der de hang med sexarbeidere, strippere og gikk på pornokino, alt lyssatt av glorete neonskilt.

The Specials: Ghost Town

Denne har også 40-årsjubileum i år. Med tanke på pandemien og vår selvpålagte karantene, er den høyst aktuell. «This town is coming like a ghost town/All the clubs have been closed down».

Powered by Labrador CMS