Urix

Tilhengere av lovforslaget har bedt om fortgang i innføringen av loven mot homohat etter at 22 år gamle Malika Chalhy ble drapstruet av familien sin da at hun kom ut som lesbisk.

Besynderlig allianse mot trans i Italia

Publisert Sist oppdatert

ET LOVFORSLAG MOT homohat skaper polarisering blant skeive i Italia. Enkelte feministgrupper og lesbeorganisasjoner kjemper nå sammen med Den katolske kirken og politiske aktivister langt ute på høyresiden mot lovforslaget som har til hensikt å kriminalisere vold og hatefulle ytringer mot alle skeive.

I den foreslåtte loven vil funksjonsvarierte, homofile og transpersoner legges til på lista over de som nå skal beskyttes mot religionsbasert hatkriminalitet. Den litt besynderlige alliansen mellom lesbiske, feminister og ytre høyre-aktivister skyldes at de mener at loven vil skape begrensninger for ytringsfriheten deres, og at egendefinert kjønnsidentitet av enkelte feminister og lesbiske oppfattes som en trussel mot kvinners opparbeidete rettigheter.

Men flere feminist- og lhbti-organisasjoner er også splittet internt i konflikten som handler om anerkjennelse av selvvalgt kjønnsidentitet. De er også splittet i synet på begrensningene som loven vil medføre til å kritisere kjønnsidentitet. Mange mener loven vil begrense ytringsfriheten deres. Motstanderne av loven får støtte fra den katolske kirken som vil forbeholde seg retten til fortsatt kunne å ytre seg mot for eksempel homoekteskap.

Lovforslaget er allerede godkjent i underhuset, men er avhengig av en tommel opp fra senatet. Men regjeringsskifte og sterk kritikk fra ytre høyre-partier, herunder «Ligaen» og «Italias brødre», har forsinket et endelig lovvedtak. Samtidig har tilhengere av lovforslaget bedt om fortgang i innføringen av loven etter at 22 år gamle Malika Chalhy i Toscana ble drapstruet av familien sin da at hun kom ut som lesbisk tidligere i år.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS