Urix

Pave Frans mener at det er «godt og nyttig» at homofile par inngår partnerskap.

Paven vil ha partnerskap

Publisert

OPPE I HIMMELEN, ombord i flyet på vei hjem til Vatikanstaten den 15. september etter et besøk i Slovakia, hadde pave Frans en pressekonferanse og kunngjorde at det er «godt og nyttig» at homofile par inngår partnerskap.

«Hvis et homofilt par ønsker å leve livet sammen, har staten en mulighet for å gi dem trygghet, stabilitet, arverett – ikke bare for homofile par, men til alle som ønsker å leve sammen i et partnerskap». Paven la til at «homofile er våre brødre og søstre», men presiserte at det konvensjonelle ekteskapet, altså muligheten for kirkelig vielse, er forbeholdt en kvinne og en mann.

Liberale krefter i den katolske kirken tar likevel pavens uttalelser som tegn på en positiv utvikling i hans anerkjennelse av lhbt-samfunnet, og ser hans siste uttalelser i sammenheng med pavens deltakelse på en filmfestival i september der «Francesco», en dokumentar om pave Frans, ble vist. I filmen sier paven: «Homofile har rett til å være en del av familien», og mange tolket pavens deltakelse som publikum under visningen av filmen, som en bekreftelse på at han tør å stå for sine uttalelser.

Filmen hadde premiere i Roma for et år siden, og skapte både forargelse og glede blant katolikker – som etter pavens pressekonferanse ombord på flyet fra Slovakia, nå er kommet til overflaten igjen. I etterkant av filmen ba for eksempel Venezuelas president Nasjonalforsamlingen om å diskutere sammekjønnsekteskap fordi han hadde «venner som hadde sett filmen, og nå stilte seg positive» …

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS