Litteratur

Trenger vi flere skeive bøker med lykkelig slutt?

Ja, mener Måken forlag og Forfatterkollektivet 7, som nå slipper sin andre bok: «Du får den slutten du vil ha» og lanserer samtidig podkast.

Forfatterkollektivet 7 (bildet) lanserer podkasten «Ingen skeive kom til skade under produksjonen av denne podkasten» sammen med SKOKS, Måken forlag og Portrettpodden.

Forfatterkollektivet 7 tok til seg tilbakemeldinger på antologien «Et helt vanlig liv» (2022), og lot lesernes ønske om flere lykkelige slutter være inspirasjon til andreboka: «Du får den slutten du vil ha».

Spørsmålene de ifølge pressemeldingen stilte seg underveis var:

 Hva skjer når en skeiv familie prøver å adoptere sitt eget barn? Når du er «late bloomer» og totalt mangler selvinnsikt?

Når lesbisk historie blir servert i slamform? Når du blir i overkant betatt på arbeidsplassen? Når uklarhet om trakt eller tut innvirker på arven?

Hva skjer når du møter verdens peneste dame, som er lovet bort til en mann i et annet land?

– Hva en lykkelig slutt er og hvordan forsøket gikk, er det vanskelig å si noe om uten røpealarm. Men vi kan røpe så mye som at det ble en blanding av lykke og ulykke, sier redaktør og forlegger Sonja Dalseth i Måken forlag i meldingen, hvor hun legger til:

– Det i seg selv er en grunn til å samtale videre om akkurat dette.

Lanserer podkast

Og videre samtale skal det bli. Mandag 3. juni spilles første episode av en helt ny podkast inn.

Podkasten har fått navnet «Ingen skeive kom til skade under produksjonen av denne podkasten».

Innspillingen skjer foran publikum under ettårsmarkeringen til Skeivt kunst- og kultursenter i Oslo (SKOKS).

Det er planlagt en rekke episoder om skeiv litteratur. Noen av temaene vil være spørsmål om det er et poeng å merke skeive bøker som skeive eller om man bør ha «trigger warnings» på bøker hvor det ikke går bra med en skeiv karakter.

Podkasten er et samarbeid mellom Forfatterkollektivet 7, SKOKS , Måken forlag og Portrettpodden.

Forfatterkollektivet 7 består av: Monica Egeberg, Martine Johansen, Ellisiv Stifoss-Hanssen, Karine Dybvik, Kiné Kaborg, Kathrine Lindsay og Sonja Dalseth (skrivende redaktør).

 

 

Powered by Labrador CMS