Debutromanen til Åsmund Husabø Eikenes er ikke en komme ut av skapet- historie, men en kjærlighetsroman der homofili ikke problematiseres.

Kjærlighet uten ord

Åsmund Husabø Eikenes har skrevet en roman om fire homser i 30-årene. De er nokså gode til å ha sex, men ikke så flinke til å snakke.

Publisert Sist oppdatert

Åsmund Husabø Eikenes (33) har doktorgrad fra Senter for kreftbiomedisin ved Universitetet i Oslo og har tidligere gitt ut to populærvitenskapelige bøker: «Handboka: alt du vil vite om hendene dine – og litt til» (2016), og «Sprut: historia om kroppsvæskene våre» (2018).

Nå har forfatteren fra Leikanger i Sogn og Fjordane skrevet en kjærlighetsroman om Håkon i Oslo, som i relasjon til tre andre menn, gjør tapre forsøk på å finne ut hvem av dem som er best for han. Samtidig prøver han også å finne ut hvem han selv er, og de to prosjektene lar seg ikke alltid forene.

– Da jeg skrev denne boka, var jeg ikke bare forfatter, men også aktivist. Som voksen, homofil mann, har jeg oppdaget at livet mitt på mange måter ikke eksisterer i norsk litteratur. Det er et digert gapende hull i bokhyllene der vi hadde trengt bøker om voksne homoer som strever. Eller som bare lever. Dette er for meg et tydelig savn.

SEX, LØGN OG PARTNERVOLD

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS