Megan Rapinoe sto fram i et intervju med Out i 2012, men glorifiserer ikke det å komme ut som historiens første lesbiske spiller på det amerikanske kvinnelandslaget: «Jeg kom ut og det ble applaudert, men det er ikke den universelle opplevelsen av å komme ut».

Kapteinens kamper

Megan Rapinoe ble verdenskjent etter fotball- VM i 2019 på grunn av sin smarte spillestil og motstand mot forskjellsbehandling av kvinner, homodiskriminering og rasisme. Nå har hun skrevet en tvers igjennom lesbisk og politisk selvbiografi.

Publisert

Megan Rapinoes «One Life» som ble gitt ut i november, er ingen typisk «toppidrettsutøver ser tilbake på karrieren»-bok. Hun forteller like mye om veien fram til sin politiske oppvåkning, som hun gjør om sin egen og lagets suksess på banen.

Den 35 år gamle amerikanske midtbanespilleren har selvsagt skrevet om kamper, skader, seire og fiaskoer, men deler også sine helt personlige erfaringer og tanker som har skapt engasjementet for de politiske sakene hun brenner for, og som hun har bidratt til å sette på dagsordenen.

Broren Brian

Rapinoe er vokst opp i Redding i California i en arbeiderklassefamilie der hun var den yngste av fem søsken, inkludert tvillingsøsteren Rachael. Mora var servitør og faren jobbet i byggebransjen. Bare fire år gammel sparket hun sin første fotball, og hadde et klart talent for spillet allerede i ung alder. Hun spilte på et guttelag, to og en halv times kjøretur hjemmefra.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS