Urix

Malaysias regjering har forbudt denne bildeboka for 5-8-åringer; «Jacob's Room to Choose» (2019), laget av Sarah Hoffman og Ian Hoffman, og Chris Case.

Malaysia forbyr skeive barnebøker

Publisert

Malaysias regjering kunngjorde i februar at de allerede har besluttet å forby tre barnebøker som angivelig promoterer skeiv livsstil. Blant bøkene var «Jacob’s Room to Choose», en bok om kjønnsuttrykk og identitet. I boka møter leseren en lærer som underviser barna om kjønnsidentitet etter at to elever som måtte på skoledoen, ikke turte å gå likevel …

Ifølge regjeringen er målet med forbudet å forhindre spredning av et tankegods som er skadelig for moralen i samfunnet. Flere har reagert etter at forbudet ble kjent. Aktivister fordi de mener at forbudet truer homofile og transpersoners rettigheter.

«Denne gruppen har alltid vært marginalisert og undertrykt», sier Siti Kasim, en kjent malaysisk menneskerettighetsadvokat.

Malaysia har de siste årene opplevd en voksende religiøs fundamentalisme. Dette har ført til friksjon mellom konservative krefter og de som kjemper for skeives rettigheter.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS