Kultur

I Camara Lundestad Joofs teaterstykke gir skuespillerne publikum en kraftfull rant om et liv i samfunnsdebattens førstelinje. F.v.: Selome Emnetu, Seda Witt og Evelyn Rasmussen Osazuwa.

Kan du tillate deg bare å være krenka?

Publisert

CAMARA LUNDESTAD JOOF begynte som ny husdramatiker på Nationaltheatret denne våren. Allerede i oktober er det premiere på det første av to teaterstykker hun skal skrive for teateret.

Forestillingen «De må føde oss eller pule oss for å elske oss», beskriver hun som en politisk rant om svart kvinnelig raseri og seksualitet, og om nedbrytningen av den offentlige samtalen.

De tre skuespillerne som på scenen raljerer om det intime, det politiske og det grenseoverskridende i et liv i samfunnsdebattens førstelinje, er Selome Emnetu, Seda Witt og Evelyn Rasmussen Osazuwa. Regissør er Ole Johan Skjelbred.

Lundestad Joofs tekst handler om rasisme og seksualitet, lengsler og polarisering – og det evige ansvaret for andres blikk på en selv. Spørsmålene som stilles er om du alltid er pliktig til å stå opp for saken din, om raseriet ditt alltid må være banebrytende og konstruktivt, eller om du kan tillate deg bare å være krenka.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS