Film

Ho, ho, homo! Fem skeive filmer du bør se i jula

«Make the yuletide gay», heter det i den klassiske julelåta «Have Yourself a Merry Little Christmas». Vi i Blikk er ikke vonde å be. Her er fire skeive julefilmer som nytes like godt alene som med nære og kjære.

Philemon Chambers og Michael Urie spiller hovedrollene i Netflix sin nye julefilm «Single All The Way».
Publisert

«The Bitch Who Stole Christmas»

Hva er vel jula uten grincher og drag queens? «The Bitch Who Stole Christmas» følger Olivia (Krysta Rodriguez), en ambisiøs journalist som får beskjed av sjefen (RuPaul) om å skrive en kritisk artikkel om en drag-konkurranse i den lille amerikanske byen Tuckahoe. I prosessen oppdager hun at en gjeng husmødre har slått seg sammen for å ødelegge konkurransen – og jula.

.

«Single All The Way»

Hver jul reiser den evig single Peter (Michael Urie) hjem til familien, der han hvert år får datingtips han aldri egentlig ba om. Denne jula er han nysingel og drittlei, men får en idé til hvordan han skal få familien av nakken: Han tar med seg romkameraten Nick (Philemon Chambers) og ber ham late som at de er kjærester. Et trekantdrama oppstår imidlertid når Peters mor Carol – som i jula insisterer på å kalles «Christmas Carol» – sender sønnen på blind date med den kjekke James (Luke Macfarlane).

.

«Let It Snow»

I løpet av én kveld, selveste julaften, følger vi en gruppe tenåringer i en snødekket liten by i USA. De sliter alle med sitt, enten det er forelskelser, krangler eller eksistensielle dilemmaer. «Let It Snow» er basert på bestselgerboka fra 2008 med samme navn, skrevet av «The Fault in Our Stars»-forfatteren John Green, Maureen Johnson og Lauren Myracle. Den originale historien like streit som de fleste andre romantiske komedier, men i filmen har manusforfatterne inkludert en romanse mellom karakterene Kerry (Anna Akana) og Dorrie (Liv Hewson). Dorrie er håpløst forelsket, mens Kerry er livredd for å bli outet som lesbisk. Endringen ble ønsket velkommen med åpne armer av bokens forfattere.

.

«Happiest season»

Å møte kjærestens familie er alltid tøft. Når du attpåtil har planlagt å fri til kjæresten under familiens årlige julemiddag, når du finner ut at familien ikke vet at de har en lesbisk datter, gjør det hele ekstra trøblete. Abby, spilt av Kristen Stewart, finner ut at kjæresten Harper, spilt av Mackenzie Davis, har holdt forholdet deres hemmelig for familien, åpner det for en rekke spørsmål. Elsker Harper henne egentlig?.

.

«Carol»

King Princess har skrevet låt om den, meme-kontoer har trykket den til sitt bryst, og skeive blodfans ser den hver nyttårsaften – og sørger for at Therese og Carols kyss ruller over skjermen på eksakt slaget tolv. Filmen, som i sin tid fikk seks Oscar-nominasjoner og ni Bafta-nominasjoner, er basert på Patricia Highsmith’s lesbiske pulp-roman «The Price of Salt» (1952). Fortellingen er satt til 1950-årene og handler om den magnetiske tiltrekningen mellom den unge fotografen Therese Belivet (Mara) og forstadsmoren Carol Aird (Blanchett). Da Carol glemmer hanskene sine på salgsdisken i det luksuriøse varemagasinet der Therese jobber, bestemmer Therese seg for å returnere dem. Dette blir startskuddet for en forbudt og intens romanse. Det blir faktisk ikke jul uten litt lengtende og smertefull lesbisk kjærlighet.

Powered by Labrador CMS