Lil Nas X

Country-pris til Lil Nas X

Utradisjonell blanding av country, trap og sørstats hip hop.

Publisert Sist oppdatert

LIL NAS X (20) gjorde noe helt uventet da han i desember 2018 slapp låta «Old Town Road» løs på internett. Låta var en utradisjonell blanding av country, trap og sørstats hip hop og ble snart et fenomen på videodelings-appen TikTok, hvor den fikk et stadig større publikum, før den i mars i år suste inn på hitlista Billboard.

«Old Town Road» gikk også inn på Billboards country-liste hvor den endte på en 19. plass, men da startet bråket som skulle gi låta og Lil Nas X ytterligere oppmerksomhet.

Billboard fjernet låta fra country-topplista fordi den ikke var country nok, og protestene på den avgjørelsen lot ikke vente på seg. Country-artisten Billy Ray Cyrus, for mange bedre kjent som faren til Miley Cyrus – eller omvendt, kom ridende inn og hjalp Lil Nas X med et eget vers i en ny remiks, og sikret dermed returen tilbake på Billboards country-hitliste.

Samtidig suste låta opp til en 1. plass på Billboards Hot 100-liste. Resten av verden fulgte etter og nå når 2019 går mot slutten, kan Lil Nas X skilte med 22 topplasseringer på hitlister verden over, inkludert den norske VG-lista. Topplasseringene gjorde at Lil Nas også kunne smykke seg med tittelen «historiens første artist som kommer ut som homo mens han har en nummer én-hit.»

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS