Sjarkheim Spelekvinnskvartett. Foto: Mattias Cyvin Storaas.

Lesbisk gammeldans på Løkka

Onsdag 7. august inviterer gammeldansorkesteret Sjarkheim Spelekvinnskvartett til lesbisk gammeldans på Café Mir på Grünerløkka i Oslo. – Ingen grunn til å sture om man ikke har øyabillett til The Cure, nødrimer Ragnhild Sarsten på telefonen til Blikk.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 7. august inviterer gammeldansorkesteret Sjarkheim Spelekvinnskvartett til lesbisk gammeldans på Café Mir på Grünerløkka i Oslo.

– Ingen grunn til å sture om man ikke har øyabillett til The Cure, nødrimer Ragnhild Sarsten på telefonen til Blikk.

Lesbisk gammeldans er et soleklart alternativ til The Cure, er hennes dronningtanke. Og underholdningstilbudet er til og med gratis.

Sarsten tror mange savner litt pardans i hverdagen, og understreker at alle filer og kjønn er velkommen når skeive Sjarkheim Spelekvinnskvartett spiller på Café Mir fra klokka ni på kvelden. Utestedet nederst i Markveien har flyttet inn i lokalene til Grünerløkka sykehjem, som ble lagt ned for to år siden. Omgivelsene er med andre ord perfekte for litt tradisjonsrik felegnikking. Ifølge Sarsten kan det også oppstå hardingfelesituasjoner.

Sjarkheim Spelekvinnskvartett. Foto: Mattias Cyvin Storaas.

På scenen står Line Grenheim (fele), som spiller i Bærum Spellemannslag, Frøydis Bergheim Ruud (fele), Bjørnhild Eskeland Wesenberg (bratsj) og Ragnhild Sarsten (bass), som spiller i Myllargutens Gammaldansorkester.

På dagtid er Sarsten sivilingeniør, og spiller i mange ulike band på kveldene og trakterer minst like mange instrumenter. Bassisten som er kjent fra rockeband som Bøyen Beng og Lady Moscow, er også primus motor i Tsarsten & the Freudian Slippers som kom med albumet «Waterways» nå i juni.

Noen av de andre bandene hennes, Dill Dolls og 4 Blond Nuns, er mest for skeive kvinner.

– For å underholde damene. Vi vil komme ut til lesbene og ha det gøy. Det handler om politisk feminisme og om begjær og kjærlighet. Jeg har aldri tenkt kommersielt. Jeg har takka nei til mange prosjekter som går i den retninga, for det blir fort tomt hvis man bare vil tilfredsstille musikkbransjen, sier Sarsten som for noen år siden også laget en egen Røyafestival for alle som hadde en røy i seg, med musikk, dikt, performance og kunst.

Onsdag 7. august er det lesbisk gammeldans som skal prøves ut. Sarsten tror mange har en udanset pols i seg.

– Og den må ut! Og folk må gjerne kaste klærne, oppfordrer hun.

– Men ingen som kommer på Mir på onsdag, må kunne danse pols eller reinlender, det holder at folk vil svinge seg og kjenne gleden over pardans og livet.

Etter gammeldansen blir det elektronisk ekstase med dj Sjark aka Ragnhild Sarsten, med blant annet «Kim Friele», en hyllest til Norges mest kjente aktivist. Låta hadde verdenspremiere på Bamsescenen under Oslo Pride i sommer. Dj Jan Francisco fra Amsterdam, avslutter dansekvelden.

Sjarkheim Spelekvinnskvartett, Café Mir, Markveien 61, Oslo. Onsdag 7. august kl 21. Gratis inngang.

Info: Gammeldans på Gamlehjemmet

Powered by Labrador CMS