En skeiv pilgrimsreise

Ulf Nilseng blander religion og anonym sex i ny forestilling.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 26. januar har Bærum kulturhus urpremiere på «Ulf goes religious part 1» av og med danser og koreograf Ulf Nilseng.

«En naken mann sitter på kne og kikker inn i et hull. På den andre siden ligger en mann ubevegelig på gulvet. En annen sitter på do mens han langsomt faller. De tre befinner seg i hver sine avlukker, adskilte, men likevel sammen. På gulvet ligger blomster. Ulne, dunkende og repeterende rytmer slår ut i rommet.» Slik åpnes en serie sanselige hendelser forbundet med sex og religion.

«Ulf goes religious part 1». Foto: Tale Hendnes.

Ulf Nilseng er en markant, særpreget og viktig stemme i den norske dansekunsten. I nasjonal sammenheng er det få som så standhaftig og konsistent har skapt kunst som kan karakteriseres som queer. Sammen med sin mangeårige partner, Terje Mossige i kompaniet TOYBOYS har han siden 2002 skapt forestillinger som man veldig forenklet kan si handler om utenforskap. TOYBOYS har siden oppstarten skapt ti forestillinger. Forestilling om fall (2015) var Ulf Nilsengs første forestilling under TOYBOYS-paraplyen uten Mossige.

«Ulf goes religious part 1». Foto: Tale Hendnes.

Ulf Nilseng er utdannet ved Statens Balletthøgskole, og har arbeidet som danser for blant andre Un-Magritt Nordseth, Ina Christel Johannessen, Ellen Johannesen, Lise Ferner, Per Olav Sørensen og Amanda Steggel. Han har også over lengre tid arbeidet for kompaniene Det motsatte prosjekt under regissør Jon Tombre og Kreutzerkompani under koreograf Eva Cecilie Richardsen. Han er tildelt en rekke arbeidsstipender og reisestipender fra Kulturrådet, og har også vært aktiv som styremedlem i NoDa, forbundet for dansere, koreografer og pedagoger og har også hatt verv som medlem i Statens stipendkomité for dansekunstnere.

«Ulf goes religious part 1». Foto: Tale Hendnes.

Som danser og koreograf har Ulf Nilseng i en årrekke arbeidet med skeiv tematikk. I den nye forestillingen «Ulf goes religious part 1» tar han for seg religion og fenomenet «glory holes». Nilseng behandler og viser nødvendigheten av nærhet. Lysten og smerten forbundet med møter mellom menn kobles her til lengselen etter noe mer. Lengselen etter en høyere himmel. Det profane og det hellige går hånd i hånd i dette skeive og vektløse rommet. Ulf tar publikum med utenfor tid, utenfor sted og inn i et kroppslig univers av instinkter og mottakelighet.

I «Ulf goes religious part 1» har Ulf Nilseng med seg danserne Stian Danielsen og Sudesh Adhana, musiker Sjur Miljeteig, scenograf og kostymedesigner Corentin Jean-Paul Marcel Leven, lysdesigner Kerstin Weimers og produsent Jorunn Kjersem Hildre.

«Ulf goes religious part 1». Foto: Tale Hendnes.

Urpremieren finner sted fredag 26. januar, men spilles også lørdag 27. og søndag 28. januar. Publikum busses fra utestedet Elsker i Kristian IVs gate 9, Oslo, hver kveld kl. 19. Bussturen er en pilegrimsreise med dragdronningen Cocolita og er på plass ved Bærum Kulturhus kl. 19.30, Claude Monets allé 27, Sandvika innen danserne går på scenen.

Mer info: «Ulf goes religious part 1» på Facebook

Ulf goes Religious part 1 from Ulf Nilseng on Vimeo.

Powered by Labrador CMS