Musikk

Leonard Bernstein-musikal til Operaen

Leonard Bernsteins «Candide» settes opp som konsert i Operaen, med fullt orkester, kor og solister.

Leonard Bernsteins «Candide» som konsert har premiere i Operaen 24. mai.
Publisert

I 2023 gikk forestillingen «Wonderful Bernstein» i Den Norske Opera & Ballett. Nå kommer musikalmusikk av Leonard Bernstein tilbake til Bjørvika i form av verket «Candide», som settes som konsert, med fullt orkester, kor og solister. 

– Vår sommergave til publikum og avslutning på operasesongen er en energigivende og underholdende kveld, med musikk som gnistrer av farger, humor og solskinn, sier operasjef Randi Stene, i en pressemelding.

«Candide» anses som en av de mest kjente musikalene fra forrige århundre. Den hadde premiere i New York City i 1956, og har siden vært spilt på scener over hele verden. Selve historien er basert på Voltaires satiriske tekst fra 1755.

Bernstein selv kalte «Candide» for en operette, og musikkstilen er en blanding av klassisk musikk, opera, jazz og Broadway. Den inneholder noen av de mest kjente sangene i musikalhistorien, som «Glitter and Be Gay» og «Make Our Garden Grow».

 

Avskjedsforestilling for fast solist

 Tittelrollen deles av to tenorsolister. De tre første forestillingene synges den av amerikanske Jack Swanson, og de tre siste av Nasjonaloperaens faste solist, Marius Roth Christensen.

Candide er avskjedsforestillingen til Roth Christensen, som går av med pensjon. Han debuterte ved Nasjonaloperaen i 2006, og har vært fast ansatt siden 2013 – i tillegg til en allsidig karriere som frilanser og gitarist og vokalist i rockebandet Seigmenn.

Skuespiller Kristoffer Olsen, kjent fra blant annet «The Book of Mormon» ved Det Norske Teatret, spiller rollen som Fortelleren. I Operaen har han tidligere spilt fortellerrollen Folk i Orfeus i underverdenen.

Øvrige medvirkende finner du her.

Leonard Bernsteins »Candide» har premiere på Hovedscenen i Operaen 24. mai.

Powered by Labrador CMS