I teaterstykket «Voldens historie» bytter Emil Johnsen (t v) og Preben Hodneland på å spille alle rollene selv: Édouard, søsteren hans og voldtektsmannen Reda.

Historien om en voldtekt

Emil Johnsen spiller den voldtatte Édouard Louis i teaterstykket «Voldens historie». – Den franske forfatteren løfter temaet opp fra det selverfarte til noe større og allmenngyldig, sier skuespilleren.

Publisert Sist oppdatert

Den franske forfatteren Édouard Louis (25) skapte rabalder i Frankrike med oppvekstromanen «Farvel til Eddy Bellegueule» da den kom ut i 2014. Historien om den hjerterå homooppveksten på den fattige landsbygda ble umiddelbart en bestselger og er i dag oversatt til over 20 språk. Oppfølgeren «Voldens historie » ble gitt ut på norsk i 2016.

– Den er minst like politisk, om ikke mer enn forgjengeren, mener Emil Johnsen, som spiller Édouard Louis i Det Norske Teatrets forestilling som er basert på boka. Édouard Louis er nå på et annet sted i livet enn i «Farvel til Eddy Bellegueule». Han bor i Paris og har vært gjennom en stor klassereise, men han har fortsatt ikke blitt den litterære verdensstjernen han er i dag.

– I «Voldens historie» møter Louis en helt tilfeldig mann, Reda, som han inviterer med seg hjem. Der har de sex og åpner seg opp for hverandre følelsesmessig, men så oppdager Édouard at telefonen og iPaden hans er borte. Da han konfronterer den fremmede med tyveriet, blir han voldtatt og utsatt for drapsforsøk, forteller Johnsen.

EN ENORM FORAKT

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS