Musikk

Ærespris til Elton John

Brandi Carlile, Annie Lennox, Billy Porter, Joni Mitchell og Charlie Puth var blant musikerne som sang til ære for vinnerne av årets Gershwin-prisen: duoen Elton John og Bernie Taupin.

Elton John.
Publisert

Elton John og hans faste låtskrivermakker; Bernie Taupin ble denne uken hedret med den prestisjetunge Gershwin-prisen. Prisen deles ut til en komponist eller artist livslangt bidrag i populærmusikkens tjeneste.

Årets prisutdeling foregikk på DAR Constitution Hall i Washinton DC.

I følge Billboard gjorde fjorårets vinner, Joni Mitchell ære på prismottakerne, ved å synge en strålende jazzversjon av «I’m Still Standing».

Elton John tok selv til pianoet mot slutten av festforestillingen. Med Taupin stående ved sin side fremførte han «Mona Lisas and Mad Hatters», «Saturday Night’s Alright for Fighting» og «Your Song».

Før forestillingen sa han til Billboard at mangfoldet blant de fremmøtte artistene speilet bredden i deres katalog.

«Det er ikke en musikksjanger vi ikke elsker. Vi har kunne holde på så lenge som vi har gjort fordi sangene er varierte, og sangene holder stand fordi de dekker ulike områder«, sa Elton John til Billboard.

Annie Lennox, som tolket «Border Song», understreket til pressen hvilken politisk kraft, i tillegg til den musikalske arven, Elton John har vært.

Lennox sa blant annet «Han har levd et liv i offentligheten, og tilsynelatende nytt berømmelsen. Men han har brukt den til å endre verden på viktige områder.»

Brandi Carlile var på sin side rørt på den rødeløperen. Den lesbiske coundtrystjernen fortalte at det å være der bragte henne tilbake til en tid der hun hadde trengt Elton John og Bernie Tulpin: «Jeg trengte ordene deres, jeg trengte dem til å forme mitt livssyn, mitt verdensbilde, og se for meg en fremtid der det var plass til meg».

Carlile toljet «Madman Across the Water» og «Skyline Pigeon».

 

Powered by Labrador CMS