Pride

Pride-arrangement rundt om i Europa og ellers i verden møter ofte motstand fra befolkningen og trenger ekstra beskyttelse. Bildet er fra 27. juni 2013 – Vilnius.

I frontlinjen for Pride i Europa

Jobben Stein Runar Østigaard har gjort i Oslo Pride gjennom 15 år, har gitt han tilnavnet «Onkel Pride». Nå kalles han det i resten av det skeive Europa også.

Publisert

Det skyldes at han er styremedlem i European Pride Organisers Association (EPOA), et nettverk Oslo Pride er med i. Der er Stein Runar Østigaard innvalgt i styret samtidig som han leder Oslo Prides internasjonale solidaritetsprogram.

Både koordinatorrollen hans i solidaritetsarbeidet og styrevervet i EPOA er frivillig ubetalt arbeid, som alt annet han har gjort for den skeive bevegelsen siden 2006.

– Jeg har en 100 prosent stilling som seksjonsleder på Legenes Hus, så Pride-jobbingen er frivillig arbeid, det har det alltid vært.

Alt dette engasjementet begynte med en tilfeldighet. Men først etter at han hadde flyttet til Oslo. I oppvekstårene i Brumunddal, Furnes og Hamar var det nærmeste Østigaard kom noe som lignet på homo, en bok der det sto at gutter gjerne eksperimenterte med hverandre en periode før det går over. Men for han gikk det ikke over.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS