Teater

Evangeliet etter Jesus, Himmelens Dronning med nye forestillinger

Spilles i Oslo og Moss til helgen.

f.v. Esben Esther Pirelli Benestad og Ingrid Frivold.
Publisert

Teater Innlandets «Evangeliet etter Jesus, Himmelens Dronning» skapte debatt allerede før det hadde premiere i Hamar i begynnelsen av september.

Kritikerne mener det er støtende at Jesus framstilles som og spilles av en transperson. Andre har omfavnet forestillingen, som utfordrer faste oppfatninger om kjønn, identitet og tro.

Transpionéren Esben Esther Pirelli Benestad står på scenen som Jesus, sammen med komponist og musiker Ingrid Frivold.

«Evangeliet etter Jesus, Himmelens Dronning» er tidligere spilt i Hamardomen, Elverum kirke og Sand kirke i Nord-Odal, i tillegg til forestillinger i Hageteateret i Grimstad. Nå fortsetter den med nye forestillinger i Oslo og Moss. Lørdag 19. november spilles den i Paulus kirke i Oslo, og dagen etter står Moss kirke for tur.

Forestillingen, skrevet av den britiske skuespilleren og dramatikeren Jo Clifford, er oversatt til norsk av Oslo-prest og forfatter Elisabeth Thorsen. På Teater Innlandets hjemmeside skriver hun:

«Kristendommen er en seig materie. Den henger ofte fast i fortidens måter å se og forstå på. Å se Gud i kvinnen, begynner vi å venne oss til. Men hva med å se Gud i skeive? Hva med å se Jesus som trans? Fordi Evangeliet handler om Guds kjærlighet til mennesker og til verden, og om det å elske vår neste som oss selv, er vitterlig «The Gospel According to Jesus, Queen of Heaven» også en måte å aktualisere hva kristendom er.»

Lørdag 19. november kl. 19, Paulus kirke, Oslo.

Søndag 20. november kl. 18, Moss kirke (introduksjon av oversetter Elisabeth Thorsen kl. 17:30).

Powered by Labrador CMS