Skeivt Kulturår

Bildet er fra Kvinde-festivalen i Danmark i 1975 der svært mange lesbiske feminister fra Norge er avbildet: Inge Ås, Catrine Telle, Gerd Brantenberg (i hvit hatt) og mange andre.

Lesbisk opprør på Kongsvinger

Jubileet for avkriminaliseringen av homofile markeres over hele landet under Skeivt kulturår. I Kongsvinger har kunstner Inge Ås og Kvinnemuseet samarbeidet om utstillingen «Lesbene gjør opprør».

Publisert

I 1975 startet en gruppe lesbiske feminister den første organisasjonen for lesbiske i Norge. Etter en lang kamp for egne arenaer, dannet de Lesbisk Bevegelse, som fikk plass på Kvinnehuset i Oslo og de etablerte kvinneverkstedet SFINXA – lesbisk trykk.

Kvinnene uttrykte seg om dagsaktuelle samfunnsproblemer i plakatkunst, politiske aksjoner, teater, tegneserier og med et eget lesbisk tidsskrift. Lesbiske feminister var aktive på mange fronter; i opprettelsen av krisesentre, for selvbestemt abort, i kampen mot aids og for økofeminisme.

Verkene og dokumentasjonen i utstillingen viser et kunstnerisk overskudd, ungdommelig utålmodighet, politisk engasjement, vennskap og mye humor, takket være Inge Ås sitt kunstnerskap og rikholdige privatarkiv.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS