Film & TV

Call Me by Your Name
Call Me by Your Name

Homseromanse på Netflix

Rørende, sjarmerende og poetisk om den første kjærligheten.

Publisert Sist oppdatert

«CALL ME BY YOUR NAME» hadde norsk kinopremiere i januar 2018. Historien i filmen utspiller seg i løpet av seks uker i Italia sommeren 1983. 17 år gamle Elio, som spilles av Timothée Chalamet, faller for den sju år eldre studenten Oliver, spilt av Armie Hammer. Dette er en rørende, sjarmerende og poetisk film om den første kjærligheten, som har gått sin seiersgang på festivaler verden over.

Luca Guadagnino la filminnspillingen til sin pittoreske hjemby Crema i Lombardia i Nord-Italia, der han bor i et 1700 år gammelt palass med partneren Ferdinando. Her kunne skuespillere og teknikere bo privat og filmingen foregå på Guadagninos egen eiendom, og derfor koste lite.

«Filmen ble laget av kjærlighet og ikke av penger», fortalte regissøren i et intervju med Blikk «Call Me by Your Name» er hans tredje spillefilm. Filmen har mange sekvenser med mye lidenskap og erotikk, men regissøren har tonet ned sexscenene.

«Det er fordi jeg ønsket å fortelle en idyllisk og sensuell historie. Føtter som berører hverandre, kan vise mer nærhet enn kropper som klasker mot hverandre. I manus fantes det flere sexscener som vi filmet, men som jeg senere klippet bort. Det ble for distraherende å se kjønnsorganer dingle fram og tilbake over lerretet. Armie er vakker naken, bevares, men det føltes irrelevant. Filmen handler om intimitet», sa Guadagnino i Blikk-intervjuet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS