Film

Fem filmer for frihet

Denne uka startet en av verdens største skeive filmfestivaler i London. Se de nye kortfilmene fra festivalprogrammet #FiveFilmsForFreedom på Blikk.

«I de siste 37 årene har BFI Flare vist publikum de beste, mest innovative og mest grensesprengende skeive historiene fra hele verden», forteller seniorprogrammerer Michael Blyth.
Publisert Sist oppdatert

I tolv dager vises filmfestivalen BFI Flare filmer fra 41 land, inkludert 28 verdenspremierer, 58 spillefilmer og 90 kortfilmer.

Åpningsfilmen er Kristen Lovell og Zackary Druckers dokumentar om transsexarbeidere i New Yorks Meatpacking District, «The Stroll », som vant Sundance filmfestivals jurypris.

Avslutningsfilmen er Hannes Hirschs debutfilm «Drifter», som følger en ung mann erfaringer med kjærlighet, sex og forhold i dagens Berlin.

Se de fem kortfilmene i #FiveFilmsForFreedom-programmet her:

Eating Papaw on the Seashore

Regissør Rae Wiltshire og Nickose Layne (Guyana - 18 min.)

En voksende film om Asim og Hasani, to skeive gutter fra Guyana, nordøst i Sør-Amerika, som navigerer følelsene sine i et homofobt samfunn.

Just Johnny

Regissør Terry Loane (Storbritannia – Nord-Irland - 19 min.)

Maria og Dermots enkle familieliv tar en plutselig vending når sønnen Johnny kunngjør at han vil ha på seg en kjole til nattverden. Begge foreldrene er opptatt av å gjøre det som er best for Johnny, men deres forskjellige meninger trekker nesten den lykkelige familien fra hverandre

Buffer Zone

Regissør Savvas Stavrou (Storbritannia/Kypros - 16 minutter)

To unge soldater forelsker seg på tvers av fiendens linjer og flykter fra sine undertrykkende miljøer gjennom musikk.

All I Know

Regissør Obinna Robert Onyeri (Nigeria/USA - 16 minutter)

To venner møtes til middag, den ene drar på en date med en fremmed mens den andre drar hjem. Vi følger en manns søken etter vennen sin som setter ham i fare hvis han avslører hemmeligheter de begge deler.

Butch Up!

Regisserør Yu-jin Lee (Sør-Korea - 12 minutter)

«Stop being miserable», er eksens siste ord til henne. Etterpå klarer ikke vokalisten Mi-hae å få seg til å synge bandets mest populære sang lenger.

Powered by Labrador CMS