Film

«The Color Purple» som musikal

Siden den vant Pulitzer-prisen i 1983, har Alice Walkers banebrytende svarte lesbiske roman satt sitt preg på popkulturen. I januar kommer musikalversjonen på kino.

«The Color Purple» (2023).
Publisert

«The Color Purple» er en lesbisk roman av Alice Walker, en roman som ikke etterlot noen tvil om romantikken mellom Celie og Shug Avery. Det er kjærlighet, ømhet og omsorg mellom disse to karakterene i et samfunn der svarte kvinner ofte ble nektet alle tre.

Spielbergs filmatisering kom i 1985, med Oprah Winfrey og Whoopi Goldberg i hovedrollene. Filmen ble nominert til hele 11 Oscar-priser, og senere vant Marsha Johnsons Broadway-musikal i 2005 en Tony-pris.

Musikaloppsetningen i 2015, med Cynthia Erivo fra «Wicked» i hovedrollen, høstet en ny runde med nominasjoner og priser, og nå kommer musikalversjonen, regissert av blant andre Oprah Winfrey og Steven Spielberg.

Historien følger Celie, som forteller om et liv som kvinne på landsbygda i Georgia fra tidlig og til midten av det 20. århundre. Når Celie blir tvangsgiftet med Mister, for å redde søsteren Nettie fra samme skjebne, blir hun forelsket elskerinnen hans Shug. Noe både boka og filmen fra 1985 klarte å formidle tydelig til det skeive publikummet

Fantasia Barrino, som spilte Celie i den opprinnelige Broadway-musikalen, og Danielle Brooks fra «Orange is the New Black», som spilte Sofia i oppsetningen fra 2015, gjør begge rollene sine i den nye musikalversjonen, mens Taraji P. Henson fra «Hidden Figures» spiller Shug.

Men er musikalen like skeiv som 1985-filmen? Traileren røper ingenting, så publikum må vente til premieren 19. januar.

 

Powered by Labrador CMS