Film

Er dette årets pridefilm?

Skeiv kjærlighet eksploderer på det store lerretet når «Eksplosjoner i hjertet» har kinopremiere fredag 21. juni

Danske Vic Carmen Sonne og den svenske rapperen Silvana Imam spiller i den norske debutantfilmen «Eksplosjoner i hjertet».
Publisert Sist oppdatert

«Eksplosjoner i hjertet», med regi av Yen, handler om det turbulente og umulige romantiske forholdet de to unge kvinnene Billy og Nilo, spilt av Vic Carmen Sonne og Silvana Imam.

Billy og Nilo møtes på rave. Det er kjærlighet ved første blikk. De blir stormforelsket. Men, etter to måneder dropper Nilo bomben om at hun allerede har en partner, og at hun dater flere. Billy sin monogame verden og forventninger om at det skulle bli kun de to, raser sammen.

Filmen har kinopremiere under Oslo Pride.

– Det er ingen andre norske filmer som har premiere i juni, og det er lite film for den skeive befolkningen generelt. I Oslo skal vi ha premierefest sammen med Oslo Pride på et utsolgt Rockefeller, det samme planlegger vi i flere andre byer sier produsent Thomas Robsahm i en pressemelding.

Produsenten, som sammen med medprodusent Renée Mlodyszewski også sto bak «Verdens verste menneske», på håper å hente ut en synergieffekt av å lansere en skeiv film under Pride.

Det er flere kjente navn på rollelisten, blant annet Mads Sjøgård Pettersen, Carl Martin Eggesbø og Amy Black Ndiaye og i hovedrollene finner vi Vic Carmen Sonne og Silvana Imam.

Silvana Imam er en av Sveriges største rappere og kjent som et feministisk ikon.

«Eksplosjoner i hjertet» er regissørens spillefilmdebut.

Yen har tidligere laget flere kortfilmer og musikkvideoer, og har tidligere deltatt på og vært nominert til pris under filmfestivalen South By Southwest i Austin i Texas.

Nå gleder hen seg til spillefilmpremiere på kino.

– Jeg er vanvittig stolt over dette unike verket alle på produksjonen har klart å skape sammen. Jeg gleder meg ekstremt mye og er takknemlig for å dele min første kinofilm til hele verden, sier Lee i pressemeldingen.

– Det har vært en meningsfull, sterk og utrolig reise, og jeg kan ikke vente med å se publikums reaksjoner på premieren.

NRK P3, som allerede har anmeldt filmen, gir den fem stjerner. Anmelderen skriver blant annet: «Hen forteller sin selvskrevne historie (inspirert av egne erfaringer) i en leken og uforutsigbar stil som både morer, pirrer og berører.»

Powered by Labrador CMS