Serie

Serien følger de tre kvinnene Fang Xin, Liu Jing og Xia Meng, som alle sliter med nedgangstider i sine romantiske relasjoner.

Kjærlighetstrøbbel i Kina

Publisert Sist oppdatert

DET TILHØRER sjeldenhetene å se en kinesiskprodusert skeiv film eller serie. Kinesiske myndigheters sensur gjør det vanskelig å vise skeive historier, og når de først vises, må det skje med den største forsiktighet. Nettopp dette gjør tv-serien «Delicious Romance» svært godt.

Gjennom 20 episoder får vi innblikk i intime relasjoner mellom kvinner og menn i koronaens tid. Vi følger de tre kvinnene Fang Xin, Liu Jing og Xia Meng, som alle kjemper mot undertrykkelse på jobb og nedgangstider i sine romantiske relasjoner. Liu er en matblogger med store krav til en framtidig partner. Samtidig føler hun seg presset av foreldrene sine til å gifte seg så fort som mulig. Xia er en vellykket karrierekvinne, men kjæresten hennes føler seg utrygg fordi hun tjener mer enn han og har høyere status på kontoret. Mens den skilte kvinnen Feng møter på trøbbel i kjærlighetslivet, til tross for sitt smellvakre ytre.

Den skeive tematikken behandles med stor diskresjon. Slik som i episoden hvor mannen Huang diskuterer et «juksebryllup» med en av hovedpersonene. «Jeg hadde planlagt å behandle ekteskapet som en avtale, for så å signere en kontrakt og få alle til å tro at vi begge er normale mennesker», sier Huang. Her hinter serieskaperne sannsynligvis til de mange skeive kineserne som inngår ekteskap seg imellom for å stoppe kjeften på masete foreldre.

Serien har fått skryt av aktivister for å vise drag-artister, som sjelden ses på kinesiske tv-skjermer, men den har også møtt kritikk. Noen mener mannen Huang vies for mye oppmerksomhet, mens de kvinnelige hovedpersonene sjelden slipper til med sine historier. Omstendighetene tatt i betraktning, er dette antakelig en av de beste skildringene av det skeive livet i Kina akkurat nå. Og det er ikke vanskelig å kjenne seg igjen i karakterenes kjærlighetstrøbbel, selv om det foregår i det urbane Kina.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS