Film

Priscilla får nytt liv

30 år etter premieren på «The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert», får kultklassikeren av regissør Stephan Elliott en oppfølger.

«Folk har bedt på meg om å gjøre dette i 30 år. Og plutselig skjønte jeg at vi alle blir eldre. Vi mister folk», sier Stephan Elliott til Guardian Australia.
Publisert

Som kultfilmfans flest vet, er Priscilla navnet på bussen som frakter tre dragdronninger fra Sydney, tvers over den Australske ørkenen til et nattklubbengasjement i Alice Springs, byen midt inne i landet.

Halvveis framme får Priscilla motorstopp, og eventyret blir enda mer morsomt og risikofylt da troppen bestemmer seg for å lage et show for urfolk og arbeidsløse gruvearbeidere mens bussen er på reparasjon.

Regissøren Stephan Elliot fikk inspirasjonen til filmen etter at han så en fjær falle av en dragdronning under Sydney Gay Mardi Gras.

Elliot sikret seg den en gang store britiske «macho»-stjernen Terence Stamp som den lekre Bernadette. Stamp skal visstnok ha vært skuffet over at han ikke liknet Eva Gardner eller Rita Hayworth etter all sminkingen.

Guy Pearce, tenåringsidolet fra den populære australske såpeoperaen «Naboer», fikk rollen den høyrøstede homsedronninga Felicia, mens Hugo Weaving fikk rollen som Mitzi Del Bra.

Stjernene returnerer

Den opprinnelige trioen av stjerner fra 1994-filmen vil vende tilbake i rollene sine i oppfølgeren.

Elliott bekrefter i et intervju med avisa Guardian Australia at han vil være regissør, manusforfatter og produsent på den nye filmen, og at manuset er ferdig.

Elliott sier at han har vært motvillig til å lage en oppfølger, men begynte å innse at han hadde noe som måtte sies.

«Folk har bedt på meg om å gjøre dette i 30 år. Og plutselig skjønte jeg at vi alle blir eldre. Vi mister folk», sier Elliott til Guardian Australia.

Og med et bakteppe av en verden hvor Donald Trump kan bli president igjen, er «alt i ferd med å eksplodere igjen», mener regissøren.

«Det er det perfekte tidspunktet å lage denne filmen på. Folk tenker på den opprinnelige filmen som mye kostymer og musikk og stor moro, men det er også et stikk i hjertet. Jeg kommer ikke til å gjøre bare pupper og fjær».

Elliot legger til at selv om Terrence Stamp nå er 85 år gammel, er han den sprekeste mannen han noen gang har møtt.

«Han har aldri drukket og spiser stort sett bare gress», sier regissøren og forteller at det tok tid å få Stamp ombord.

«Men til slutt sa han til meg, Vet du hva? Du har rett. Vi er ikke ferdige ennå. Historien er ikke fortalt.»

Ingen dyster historie

Manuset skal ha tatt fem år å skrive, men det var dødsfallet til faren og moren hans, i henholdsvis 2020 og 2023, som fikk han til å fullføre det.

«Dette er ikke en dyster historie. Den er ganske overdådig, og jeg kommer til å gi RuPaul konkurranse, for å si det den måten.»

Nyheten om den nye filmen kommer i kjølvannet av at Guardian Australia kunne avslørte at bussen som ble brukt i den opprinnelige filmen hadde blitt funnet i avsidesliggende New South Wales, 30 år etter at den forsvant.

History Trust of South Australia restaurerer nå kjøretøyet tilbake til samme stand den hadde i filmen, og Elliott har bekreftet at bussen skal være med i filmen.

«Når bussen dukket opp, føltes det som et tegn fra himmelen. Det er fortsatt mye arbeid som må gjøres. Men vi er i gang.»

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS