Uteliv

Fredrikstads skeive skal i hus

I desember åpner Hege Hansen dørene til et nytt samlingslokale for skeive i Fredrikstad.

Fredrikstad Pride 2022.
Publisert

«Dette blir den aller første møteplassen for skeive i Fredrikstad» uttaler Hege Hansen til lokalavisa Dagsavisen Demokraten og gleder seg til å slå opp dørene på Torsvikstranda.

Byen har så klart hatt mange skeive treff før, det er nok å nevne Demokratens eget oppslag «Homoene kommer» fra 2004, da den lokale ildsjelen Vera Danielsen, også kjent som dj Vera, og venner fra Oslo inviterte til stor, skeiv festaften.

Men nå er det altså et permanent treffsted som skal opp og stå.

Hege Hansen.

Leder i Fredrikstad Pride, Hege Hansen har fått kontorer i det nye samfunnshuset allerede, og 14. desember ønsker hun altså alle skeive velkommen til Kafé BraNokRebell. Kafeen og de tilliggende lokalene skal bli et samlingssted med lave terskler, og Hansen tar gjerne imot forslag til aktiviteter og innhold, uttaler hun til Demokraten.

For alle filer og hele Østfold

Etter en svært vellykket markering av Pride i Fredrikstad denne sommeren, er det skeive miljøet revitalisert etter den pålagte isolasjonen korona førte med seg. Hansen og allierte har benyttet momentet til å lobbe for et mer permanent sted der skeive kan møtes.

«Det viktigste for oss er at dette skal bli et trygt sted å være for skeive», sier Hansen om huset som skal deles med andre aktører innen ulike skapende og samfunnsbyggende felt.

«Her skal vi arrangere skeive kvelder, formidle kunst og kultur, holde foredrag og arrangere musikkvelder», uttaler Hansen, som gleder seg stort på vegne av alle skeive i Fredrikstad og Østfold.

Powered by Labrador CMS