Virus muterer og brer om seg i rekordfart. Forskere jobber på spreng for å forhindre en pandemi. Brettmakkerne på Grønland bryner seg på strategispillet «Pandemic Legacy». F v Dan, Jonas, Pål og Gaute.

Par mot pandemi

Et homofirkløver, et kartbrett, to kortbunker, virusbrikker i fire farger og en liten haug med zombies. En ovnsrett, øl og vin. Blikk er på spillkveld med Jonas, Dan, Pål og Gaute. Sammen skal de forhindre verdens undergang.

Publisert Sist oppdatert

I toppleiligheten i hjertet av Grønland har samboerparet Jonas Bjørnødegård og Dan Johansen invitert venneparet Pål E. Olsen og Gaute Rossnes til et slag «Pandemic Legacy». «Pandemic Legacy» er topplistet hos boardgamegeek.com og har vunnet seksten priser siden lanseringen i 2015, senest SXSW Tabletop Game of The Year i 2016.

Rundt kjøkkenbordet skal de fire spillerne snekre en strategi for å hindre en pandemi. Virus muterer og sprer seg som ild i tørt gress – fra kontinent til kontinent. Den viktigste oppgaven er å finne en kur mot de oppdiktede virusene, samtidig som spillereglene endres underveis. De kan aldri vite helt sikkert hva som kommer til å skje.

– «Make sure to increase the panic level», leser Jonas høyt fra et kort han nettopp har trukket.

– Jeg kjenner allerede at jeg ikke skulle ha begynt å drikke med én gang, sier Dan og flirer godt.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS