Urix

– Ja til den naturlige familien. Nei til lhbt-lobbyer, sa Meloni under en konferanse med det spanske ytre høyre-partiet Vox tidligere i år. Selv omtaler hun seg som «en kvinne, en mor, en kristen».

Italia innfører ny lhbt-strategi i siste øyeblikk

Publisert

DEN AVTROPPENDE REGJERINGEN i Italia har innført en ny plan for lhbt-rettigheter, like før de overlater roret til en ytre høyre-regjering som har lovet en betydelig mere sosialt konservativ politikk. Ved valget den 25. september vant nemlig det nyfascistiske partiet Italias brødre, og den gamle regjeringen, med likestillingsminister Elena Bonetti i spissen, sørget den 6. oktober for å få innført den nye lhbt-strategien, bare en uke før nåværende regjering trer av den 13. oktober.

Strategien, titulert Nasjonal lhbt+-strategi 2022-2025, har til hensikt å bekjempe diskriminering mot skeive ved skoler, universiteter, på arbeidsplasser, i fengsler og i sportsklubber. Strategien anbefaler tiltak som lhbt-bevissthetskurs for lærere, helsepersonell, politi og fengselsbetjenter, samt kartlegging av homofobisk terminologi i media. Isabella Rauti, likestillingstalsperson for Italias brødre, kommenterte at det var galt at en regjering på vei ut legger føringer for den nye regjeringen for flere år fremover. Bonetti, ministeren bak den nye strategien, forklarte at den nye regjeringen selvfølgelig kan gå en annen vei enn hennes: «Jeg håper likevel den nye regjeringen iverksetter strategien vi har utarbeidet», forklarte hun til pressen.

Meloni, som blir landets første kvinnelige statsminister, sier at hun ikke kommer til å avvikle eksisterende lover rundt lhbt-rettigheter og abort, men hun har også utelukket å styrke disse lovene. Partiet hennes er spesielt skeptiske til likekjønnet ekteskap og ideer om ukonvensjonelle kjønnsuttrykk. I september kritiserte partiets talsmann for kultur, Federico Mollicone, den populære barneserien Peppa gris for å ha vist en isbjørn med to lesbiske mødre. Han skjelte da ut serien som «kjønnsindoktrinering».

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS