«Jeg blir nok ikke tolket som skeiv. Men det er jo mye skrull med meg også», fortalte Håkon Kornstad til Blikk i et intervju i 2016.

Mer operajazz fra Kornstad

Denne høsten turnerer Kornstad både i Norge og Tyskland.

Publisert Sist oppdatert

HÅKON KORNSTAD (42) er en etablert og anerkjent saksofonist som har kombinert jazztonene med sin operautdannede tenor og klassisk musikk. Denne høsten turnerer han både Norge og Tyskland.

Kornstad utdannet seg først som jazzmusiker, og har vært aktiv siden slutten av 90-tallet. Han har turnert og gitt ut flere album, både solo og med andre musikere. I 2009 oppdaget han opera, og begynte i tillegg å utdanne seg som operasanger. I et TEDx-foredrag fra 2012 forteller han: «jeg ble overveldet av tidløsheten, av storheten i de møllkuleluktende kulissene, og av det faktum at sangerne fikk hele rommet til å riste, kun med stemmene sine og uten bruk av mikrofon eller noen form for teknologi. Det var kun dem.»

Kombinasjonen av opera og jazz har siden blitt hans varemerke, og en musikkstil få andre i verden holder på med. Denne hybriden hans kunne vi høre første gang på Kornstads plate «Tenor Battle» fra 2015. For Kornstad har musikken alltid har handlet om estetikk og talent, og han mener selv han spiller universell musikk, enten det er i Russland, Syria eller Brasil.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS