Pride

KEiiNO åpner Pride Park

I dag åpner Pride Park i Spikersuppa.

KEiiNO.
KEiiNO.
Publisert

Hver dag under Oslo Pride plukker Blikk noen høydepunkter fra programmet. Onsdag 22. juni kan du delta på disse arrangementene.

Oslo Pride: Hvorfor er lesbiske usynlige i patriarkalske samfunn? 

Skeiv Verden Oslo og Viken inviterer til samtale. I patriarkalske samfunn der menn driver showet og kvinner teller lite, er lesbiske nesten usynlige. Ordlyden i straffeloven paragraf 213 fra 1902 nevner bare «samleie som finner sted av mannskjønn». Hvorfor er lesbiske usynlige i patriarkiske samfunn og hvilken innvirkning har dette på lesbiske liv utenfor vestlig tankegang og samfunn?

Lesbiske med minoritetsbakgrunn befinner seg i et skjæringspunkt mellom overlappende diskriminering - kvinnehat, islamofobi, rasisme og negativ sosial kontroll fra mennesker i lokalsamfunnet deres er noen av dem. Hvordan kan vi synliggjøre de levde opplevelsene til lesbiske med minoritetsbakgrunn/flyktningsbakgrunn og bygge en sterkere kultur for solidaritet og rettferdighet? Samtalen ledes av Wesam Almadani, og panelet består av Helin Sadoo, Dona Kirikavi, Maruwa Kerella. Kl. 14.30, Pride House, Kulturhuset, Laboratoriet, Youngs gate 6.

Reclaim Pride: Queer Utopia – Fanzine workshop

Tema for workshoppen er Queer Utopia. Her lærer du å lage en DIY fanzine gjennom felles brainstorming. Her er det åpent for det meste, fra collager til tegninger, tekst og andre uttrykksformer
Kl. 15, Hausmania kulturhus, Hausmans gate 34.

Reclaim Pride: Voldsmonopolet kan ikke rosavaskes

Det skeive opplysningskontoret proudly presents: Hva er det som er problematisk med politiet? Det skeive undergrunnsmiljøets ekspertgruppe (DUE) har lest open source artikler fra internett og diverse rapporter om minoriteter og marginaliserte folk i samfunnet, og er sjokka og ble sporenstreks nødt til å drøfte problematikken med sine rådgivere. DUE ser nødvendigheten for å opplyse det skeive mainstreamsmiljøet etter å ha tatt denne debatten i plenum med sine allierte og medsammensvorne Dirty Bastards Queer Alliance (DBQA).

Samlet ut av dette møte står DUE og DBQA klar til å fronte en kritisk debatt om politiets voldsmonopol.
Kl. 17, Hausmania kulturhus, Hausmans gate 34.

Oslo Pride: Lesbisk kvinnekamp

Kvinnefronten i Oslo inviterer til innledning og panelsamtale om lesbisk kvinnekamp. Lesbiske i Norge brøt tidlig ut i særegen organisering, utenfor homobevegelsen. Hva var lesbisk kvinnekamp i den tidlige homokampen, og hvem fører lesbisk kvinnekamp i dag? Kunstner, forfatter og aktivist Inge Ås stiller ut 70-tallskunst på Pride Art fra det lesbiske kunstnerverkstedet Sfinxa. Hun innleder om lesbisk kvinnekamp, kunst og aktivisme på 70- og 80-tallet i Norge.

Hva er lesbiske sin plass i den skeive bevegelsen og hva kan den skeive kampen gjøre for å inkludere kvinner? Othelia Engelstad fra Kvinnefronten leder sofasamtale om temaet. Her møter hun den lesbiske frontfiguren og forfatteren Gerd Brantenberg og tidligere styremedlem i Salam Ayat Majbel Saeid for å prate om lesbisk kvinnekamp før og nå.
Kl. 19.30, Pride House, Kulturhuset, Boksen, Youngstorget.

Oslo Pride: Åpning av Pride Park

Endelig er det tid for Pride igjen og Oslo Pride ønsker å kickstarte Pride Park uken med et fantastisk åpningsshow fylt av musikk, dans og drag. Og for å finne en verdig vert til å lede publikum gjennom kvelden, måtte Oslo Pride dra til skogen i Eidsvoll hvor de fant fantastiske Salty dansende blant trærne.
Kl. 19.15, Hovedscenen, Pride Park, Spikersuppa.

Oslo Pride: Johnny Hooker på Cosmopolite

Sensuelle og erotisk ladede rytmer fra brasilianske musikksjangre som samba og frevo er noe de fleste forbinder med danseoppvisning for kvinner og en kurtiseringsarena tilpasset tradisjonelle kjønnsroller. Artisten Johnny Hooker er tro til sin musikalske tradisjon, men ved å skrive tekster som utfordrer kjønnsroller og ved å skape sceneshow med et særegent kjønnsuttrykk er han med på å forandre Brasils musikkidentitet.

Konserten som spilles på Cosmopolite er en del av hovedprogrammet til Pride. Hooker har i et intervju uttalt til Vogue at «Brasil er det landet som dreper flest med LGBT-legning i verden. Det er «hjerteknusende», synes Hooker. Som åpent skeiv tar han en sjanse ved å leve ut sin legning på scenen.
Kl. 21, Cosmopolite, Vogts gate 64.

Oslo Pride: KEiiNO i Pride Park

KEiiNO vant MGP i 2019 med sin joikpop, og etter at «Spirit in the Sky» trollbandt Europa under Eurovision, der de fikk flest publikumstemmer, har trioen vært et av Norges mest omtalte band.

KEiiNO har vært på hitlistene i flere Europeiske land, toppet VG-lista, vært nominert til Spellemannsprisen, vunnet fire Scandipop-awards og to Sami Music Awards. Siden debuten har har bandet gitt ut 25 låter som til sammen er strømmet 100 millioner ganger. De har også vært høyt oppe på radiolister og topplister på Spotify med MONUMENT, og har vært spillelistet på NRK P3 med singelen "A New Beginning".
Kl. 22, Pride Park, Hovedscenen, Spikersuppa.

Fullstendig program her oslopride.no og reclaimpride.no

Powered by Labrador CMS