TV

Jodie Foster som politisjef i «True Detective»

Lesbeikonet spiller i den dystre HBO Max-serien «True Detective».

Jodie Foster i «True Detective».
Jodie Foster i «True Detective».
Publisert Sist oppdatert

Jodie Foster imponerer i sesong fire av HBO Max-serien «True Detective». Seriens undertittel «Night Country» gjenspeiler stemningen, og den doble Oscar-vinneren Jodie Foster er glimrende som den kantete politisjefen i en liten isolert gruveby helt på enden av verden.

33 år er gått siden Jodie Foster (61) ga oss en av popkulturens lovvokter-stjerner, som Clarice Starling i Jonathan Demmes «Nattsvermeren», som gjorde rent Oscar-bord og rangeres som evighetens femte beste thriller av Det amerikanske filminstitutt.

Lenge før Jodie Foster ble et av våre store lhbt-ikoner, var hun kjent gjennom sitcoms og som Disney-prinsesse, før hun i 1976 fikk et aldri så lite gjennombrudd i filmen «Taxi Driver» (1976), for så å sikre sitt kommersielle gjennombrudd i filmen «De tiltalte» (1988).

Foster er i dag gift med fotografen og skkuespilleren Alexandra Hedison, men lenge var det en offentlig hemmelighet i Hollywood at stjernen er lesbisk.

Foster og Hedison giftet seg i 2014. Ifølge nyhetsbyrået AP var Foster og Hedison et par siden 2013. Jodie Foster har alltid vært omhyllet av spekulasjoner.

Det kom derfor ikke som noen overraskelse da Foster tok steget ut av skapet under Golden Globe-utdelingen i 2013. Foster ble hedret med pris for lang og tro tjeneste innen film, men det var hennes takketale alle snakket om i etterkant.

Foster bekreftet at hun, den gang, var singel og la humoristisk til: «Dette er nok ikke den «komme ut»-talen dere hadde håpet på. Men sannheten er at jeg kom ut for mange år siden, til venner og familie.»

Fosters ektefelle Alexandra Hedison har tidligere vært sammen med Ellen DeGeneres. De var sammen i fire år før forholdet tok slutt i 2004.

HBO Max-serien «True Detective - Night Country» kan strømmes nå.

Powered by Labrador CMS