Film

Heidi Arnesen til topps på Tribeca Film Festival i New York

Produsent Heidi Arnesen og regissør Eirik Tveiten vant pris for kortfilmen «Nattrikken» på den prestisjetunge filmfestivalen Tribeca i New York.

Skuespiller Sigrid Husjord i «Nattrikken».
Publisert Sist oppdatert

Av rundt 7.200 innsendte kortfilmer fra hele verden gikk «Nattrikken» hele veien til topps i sin kategori og vant prisen «best narrative short» på Tribeca Film Festival i New York torsdag 16. juni. Festivalen regnes som en av verdens viktigste filmfestivaler.

«Nattrikken» er laget av regissør Eirik Tveiten og produsent Heidi Arnesen for produksjonsselskapet Cylinder.

Heidi Arnesen.

– Vi i Cylinder synes dette er super gøy. Å vinne en så gjev pris for en film vi har jobbet med i flere år er den beste motivasjonen, sier Heidi Arnesen til Blikk

«Nattrikken», har vunnet flere priser, inkludert Kritikerprisen under Kortfilmfestivalen 2020 og Blikks publikumspris under Oslo/Fusion samme år.

Arnesen og Cylinder hviler ikke på lauvbærene etter seieren på Tribeca Film Festival.

– Jeg skal faktisk i gang med ny kortfilm i sommer med samme regissør, Eirik Tveiten, sier Arnesen.

Heidi Arnesens kortfilmdebut «Dual Of The Senses» fra 1991 og «Spinning», som vant priser ved blant annet NYC Short Film Festival og Skeive Filmer, fra 2007 ble nylig vist på Kortfilmfestivalens skeive retrospektive program. Hun har også regissert og produsert tv-serier som «Hotel Cæsar», «Alt for Rognan», «Kjendisbarnevakten» og «Den magiske kroppen».

Powered by Labrador CMS